Hej! I dag har vi vært på en dagstur til  Manly, som er et område litt utenfor Sydney sentrum. Det tar vel rundt en halvtime med ferge, og i dag har det vært sykt fint vær hele dagen, noe som betyr mye folk. Du føler deg som en skikkelig turist når du sitter på ferga, spesielt når du hører at folk knipser bilder i hytt og pine rundt deg (og at du i tillegg tar noen bilder selv....) Men det er tross alt en ganske fin og avslappende tur.

På vei til ferga. Når man går her så mange ganger så glemmer man liksom hvor høyt og svært alt er, haha


Anna var kjempe keen på photoshoot i dag tidlig


Hahah typisk turistbilde. Det der er forresten Sydney Harbour Bridge


Se, vedder en tusing på at absolutt alle som er på bildet har tatt bilder av operaen

Når vi først har lagt oss ned på stranda så er vi ikke så flinke til å ta bilder dessverre.. Saltvann, sand og kamera er en dårlig kombo. Men her er ryggen til meg og Markus da iallefall!! Haha, vi ser jo kjempe røde ut, men det er bare filteret Anna har brukt. Tror vi var på stranda i nesten fire timer, før vi spiste litt mat og noen drakk litt øl. Det gjorde ikke jeg da, for jeg orker rett og slett ikke drikke øl hele tia.. Partypooper azz.


Meeeen jeg har vært nørd og laga en bitte liten video fra i dag da. Bare en liten film for å vise hvordan noe av hverdagen vår kan være, og hvordan det er rundt oss! Ikke store greiene, men tipper foreksempel mamma syns det er litt gøy å se. (Husk at du kan trykke på det lille tannhjulet og forbedre kvaliteten, mamma!! Adrian får hjelpe deg, heh)

I morgen er det nyttårsaften og greier!! Haha, det er helt sykt at 2014 er over allerede. Vi hadde jo lyst til å se fyrverkeriet ved operahuset, men etter å ha blitt fortalt at det er helt siiinnsykt mange mennesker der, jeg snakker mange mange tusen mennesker, så velger vi å droppe det gitt. Har møtt noen australske og spurt de litt angående det, og de sa at alle fra Sydney bare drar vekk fra Sydney liksom, og at det er helt fælt å være i byen den kvelden. Så vi skal på beach party på Manly med noen svenske venner istedenfor! Tror det blir minst like bra! Tiden går jammen fort også, nå har vi snart vært her i en måned allerede, hahah. Føles virkelig ikke sånn ut. Nå kan jeg nesten ikke vente med å fortsette turen som sagt, er litt trøtt på storby (selvom strandliv bare er en buss/fergetur unna), så jeg gleeder meg til å oppleve litt mer natur og litt mer "eksotiske" ting. Storby er storby på en måte, det har jo alle sett. Menmen, håper alle hjemme får en super nyttårsaften :-D

Cheers!
 Her kommer et lite bildedryss, og alt er helt random sammensatt. Er til og med bilder fra hostelet vi var på de første dagene. Men bilder er vel alltids gøy, så tenkte jeg skulle dele litt som ikke har fått plass i noen andre innlegg :-D


Martins place, ved lindt cafe hvor 15 stk ble holdt som gisler for litt siden..
Den første handleturen vår gikk det hull i posen.... 
Julaften her i Sydney ligna ikke på julaften hjemme i det heeele tatt. Juletiden her har for det meste inneholdt alkohol... På selve julaften var vi på uteplassen til et hotel i sentrum med rundt 40 svensker, og det var kjempe koselig! Ble kjent med hyggelige mennesker, spilte beer pong og hadde det gøy. Gjett hva vi spiste æ? Hamburger... På julaften!! Hahah må innrømme at jeg savna ordentlig julemat ganske mye den kvelden. Medisterkaker med surkål og potet i brun saus mmmm herregud noe av det beste jeg vet. Men får holde meg til neste år vel... Utover kvelden fikk vi brått gratis inngang + èn gratis drink på en bar som heter Scubar, så mange dro videre dit: 

De hadde sånne lys som gjorde at alt hvitt lyste skikkelig, så da var jeg solgt med engang! En av de beste utestedene vi har vært borti her etter min mening, så jeg regner med at vi tar turen tilbake hit før vi drar fra Sydney. Etter det dro vi opp i Hyde Park og bare slappet av mens vi hørte på musikk!
Hahah se så liten og dum jeg ser ut fra Anna sin sitteplass. Jeg, Jesper og Anna satt oppe på et høyt gjerde omtrent resten av kvelden, bare fordi vi kunne liksom :P Pluss at vi måtte søke ly fra en uteligger som spurte oss om sigg hvert 5 minutt da..

Dagen etter var det jo 1.juledag, den dagen hele verden har fått for seg at det er fest, inkludert oss, så da var vi jaggu ute igjen. Begynner ærlig talt å bli lei av å drikke nå, jeg som vanligvis ville valgt å slappe av hjemme med digg mat og film istedenfor å dra ut. Men her nede blir det til at man gjerne drar ut litt mer, så lenge det er sånn man får seg bekjentskaper når man verken jobber eller studerer her. Vi var på fest hos Ebba og Wass, som bor rundt 5 minutter unna oss. De er så snille og koselige, og herregud de har den største baren som er fritt frem for alle??! I alle dager.. Anna miksa noen digge drinker til oss, ho er jo bartender tross alt, så måtte gripe muligheten! 
Hahah vi fant noen briller med en styrke ut av denne verdenen. Anna var blind i flere minutter etterpå. Vi spilte (så klart) beer pong her også, noe det viser seg at jeg faktisk er litt flink i! Har aldri spilt det før jeg kom ned hit.. Skjønner ikke hvorfor, fordi det er jo kjempe gøy :D 

Uansett, nå holder jeg meg alkoholfri frem til nyttår iallefall, orker ikke drikke omtrent hver dag selvom jeg er på "ferie". På mandag skal vi gå og levere ut litt CV'er, fordi vi føler vi trenger litt rutine og noe fast i hverdagen. Spesielt nå som vi bor på ett sted. 13 januar reiser vi oppover østkysten og bor sjeldent lenger enn 4 dager på hvert sted, så det gleder jeg meg til! Men da er det greit å jobbe litt nå for å ha litt ekstra å rutte med når den tid kommer.

Cheers!
Vi bor som sagt i Surry Hills, i et share-house. Vi har ett rom som er bare vårt, også deler vi do, dusj og vaskemaskin med de to andre romma i første etasje. Så er det likt oppe. Ute har vi et lite fellesområde med grill og komfyr osv, men de folka som bor her er ikke så altfor sosiale har vi lagt merke til. Snakker med de nå og da bare.

Da vi først så rommet ble vi egentlig litt skuffa, så lenge det var så lite og kjedelig. Vi hadde sett for oss noe litt større og litt mer leilighetish. Men vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av det, så vi kjøpte litt pynt og en mintplante hahah. Vi skal jo være her en stund, så da gjelder det å ha et sted man føler seg komfortabel og et sted man liker å være. Etter at vi hang opp litt plakater og stuff ble det mye bedre!
Se, ble ikke så ille det?? Anna sover til venstre og jeg sover til høyre.


Begge kjøpte seg en bagg på John Legend konserten, så de har vi hengt pent på veggen


Hahaha her om dagen GLEMTE vi faktisk å bruke solkrem på stranda.... Det var overskya da vi la oss ned, så vi tenkte at vi kunne vente litt. Men da sola kom frem glemte vi så klart det.. Hvorfor merker man ikke at man har blitt stekt levende før man kommer hjem? Haha stakkars Anna, gikk verst utover ho dessverre.


Lille vasken vår til venstre, og mitt lille krypinn til høyre, haha.


Kan ikke akkurat skryte på oss et variert kosthold her nede.. Vi har vel spist spagetthi/pasta bolognese neeesten hver dag siden vi flytta inn her. Det var det jeg lova mamma at jeg ikke skulle gjøre, men hallo. En pakke med spagetthi koster under 6kr, OOG det er knallgodt. Jeg elsker det <3 Skal mye til før jeg blir lei.
Men vi har laget noe annet også da, èn gang. Det ser ganske godt ut, gjør det ikke? Det hadde det vært også, hvis det ikke var for at vi hadde kjøpt kotelett av LAM, og ikke gris.. Haha vi fikk oss begge et lite sjokk da vi tok en bit.. Tror vi holder oss til spagetthien litt til.

Det er kanskje ikke verdens fineste leilighet/rom, men det holder for oss! Det er jo litt deiligere å ha sitt eget sted, at man kan pakke ut tinga sine osv. Det kan man liksom ikke når man bor på hostel. Det er mer sosialt å bo på hostel, men det er litt friere med eget rom. Jeg liker meg her, men jeg gleder meg veldig til å fortsette på reisen gjennom Australia. Føler jeg har sett nok av Sydney nå, selvom jeg sikkert ikke har vært i halve byen engang. Men jeg har jo fremdeles god tid på meg til å utforske litt mer! Vi må jo ta turen innom dyreparken her iallefall, fordi jeg fikk inngangsbillett  i gave av Anna :D Sniiiilll!
Natt til søndag og resten av søndagen feiret jeg bursdagen min her i Sydney! Ble hele 20 år, wihu. Ikke at det gjør noe forskjell når det gjelder drikke eller å komme inn steder her nede, men godt å vite at jeg endelig kan komme inn på de feeetaste klubbene hjemme i Fredrikstad (som om jeg ikke har vært der før, heh). Vi var på tre fester som sagt, natt til søndag, og det var sykt fett. Skikkelig spontant og vi møtte mange morsomme mennesker som jeg dessverre ikke fikk navnet til engang. Alle bare snakka og hadde det morsomt. Men det var gøy å oppleve en hjemmefest i Australia, og faktisk møte noen som er herfra. Føler det nesten bare er backpackere eller folk fra andre land som er her. Så overraskende nok har vi møtt få australske mennesker her i Australia!!! Hahaha her er bilder fra to forskjellige fester. Den første festen var det brått et stort pingpong bord, og jeg eide de fleste. Neida, men jeg kom faktisk ut fra do og ser at Anna spiller ping pong med noen, og ho ber meg om å ta over. Jeg tenker jo at det er fordi jeg er så sykt epic flink at ho vil at jeg skal spille, men neida, ho ville bare ut av det fordi det var nemlig strip pingpong..... Noe som betyr at man må ta av seg et klesplagg hver gang du taper. Jeg skjønte ikke det før han duden på det andre laget stod i bare undertøyet. Jeg og jenta på laget mitt backa ut med engang det ble seriøst hahah, så stakkaren på bildet ble stående i undertøyet alene gitt. På den siste festen var det noen som hadde temafest, alle måtte ha på seg badekåper. Og han på bildet skulle absolutt lære meg hvordan man drakk fra albuen. Se på den flaska æ, flaska over alle flasker as. Det var faktisk bare vann i den der da, takk gud.På søndag gikk Anna og jeg en tur i "The Royal Botanic Garden" og spiste syyykt god biff på brygga. Anna spanderte og greier, ikke dårlig å ha bursdag gitt, hihi. Alt i alt er jeg kjempe fornøyd med hvordan alt ble :-D Tusen takk for alt, Anna, og litt til dere randoms jeg møtte den kvelden hahah. Cheers! Bye! Seeya! Hejdå!
Australsk tid: 01.10 natt til mandag

Helluuu. Tenkte jeg skulle vise dere hvordan det ser ut i nabolaget vårt, om jeg kan si det sånn. Vi bor i Surry Hills, som er et stort område eller et suburb da. Kjempe fint her, spesielt når sola skinner og det er mange som sitter i parken feks. På lørdag satt vi i parken med to svenske venner av oss (det er bare svensker her herregud), også kom det en fremmed hund bort til oss som var så sykt myk og søt. Senere på kvelden dro vi ut, eller vi dro på en hjemmefest faktisk! Morsomt å oppleve en australsk hjemmefest, det var skikkelig morsomt og koselig. Vi var innom tre stk tror jeg det var, så kvelden ble veldig vellykka etter min mening! Mye fordi absolutt ingenting var planlagt, alt som skjedde var så spontant og tilfeldig, og det likær vi! Det var faktisk bursdagsfeiringa mi, så lenge jeg blir 20 år nå den 21.desember! Føles rart å ikke være hjemme på den tiden her, men hvor mange ganger har jeg ikke vært og kommer til å være hjemme på jul liksom.
Inngangsdøra vår


Her lager vi mat sammen med den ene tyske jenta som bor på rommet ved siden av oss


MMMMmmmmm


Haha mange av husa ser sånn her ut... Ikke akkurat veldig julestemning?? 
Vanen til de tyske jentene i huset, sykt kul


Njuter
See på han da, bare 13 uker gammel!!
Hei! På torsdag så vi John Legend i Operahuset (!!!!!) her i Syndey. Jeg syns det er sykt kult at jeg faktisk har vært på konsert der inne.. De fleste turister tar bare bilder utenfor og ser det bare fra utsiden, men jeg har vært på en helaften der med fiiin musikk og greier. Konserten var faktisk sykt bra, han sang klokkerent live. I tillegg var han skikkelig morsom, likte at han snakka mellom sangene sine og fortalte hvordan han ble kjent osv. Han sa blandt annet "And if anyone is here on datenight *applaus*, I've set you up pretty good for the rest of the night ;)" osv hahah. Det ble ikke så mange bra bilder fra selve konserten, prøvde heller å nyte det, menmen. Det var en bra kveld!! Også har jeg smellt sammen en knakanes video for å vise hvordan det var! Jeg filma bare litt innimellom, så den filmen er bare en oppsummering da. Har ganske dårlig nett her i leiligheten, så jeg klarte ikke å legge den ut på youtube :( Menmen, får håpe jeg får det til etterhvert..
Den ene kvelden på surfcamp hvor alle drakk og det var opphold, bestemte vi oss for å dra ned på stranda!! Campen måtte være stille etter 22.00, noe som er litt tidlig, så da passer det jo ganske bra at stranda bare er 10 minutter unna. Det var syyykt morsomt og koselig, herregud vi hadde det så bra akkurat der og da. Den kvelden var akkurat sånn jeg håpa surfcamp skulle være. Vi bare satt der sammen og hørte på musikk, sang til sanger som alle kan, og bare hadde det gøy. Tror faktisk det var litt dansing også, hvis jeg ikke husker helt feil. 


Også er det itt morsomt at alle er fra forskjellige steder! Her er det vel 3 tyskere, 3 norske, 3 svenske og 4 fra england.


Hahah, Max og Mira ler heele tiden og er alltid glade


Andreas, tunga til Anna og meg


Duc, Ricky, Max, Andreas og Mira


Ludvig, meg, Charly aand Jakob


Digger det bildet her, haha alle gjør forskjellige ting
Seee på det koselige bildet her a

Det var one hell of a cool night etter min mening, og jeg håper det blir mange fler av de. Jeg tør til og med å håpe på en fest på stranda i sooolnedgangen, det hadde vært perfekt, eller "perf" som ungdommen bruker nå til dags. Det kommer nok til å bli med andre mennesker da, så lenge alle fra surfcamp har dratt hvert til sitt nå.

Akkurat nå slapper vi av i "leiligheten" vår som vi i dag flyttet inn i. Leilighet og leilighet, det er et rom med to senger, vask og kjøleskap osv. Så er det toalett og dusj litt lenger ned i gangen. Er houseshare, så er bare mange rom, ikke noe stue eller noe sånt. Men det er uteplass med grill osv da, så det er for så vidt ganske koselig her. Ble hvertfall det etter at vi fikk pakka ut og hengt opp litt lys osv. Vi er ca 20 min til fots utenfor byen nå, og er så mange fine gater med koselig cafeer og butikker rundt oss!! Skal få tatt litt bilder i nærmeste fremtid, ligger litt etter med blogging så lenge vi var en uke uten nett. 

Cheeeeeers!
Australsk tid: Lørdag 09.16

I går (fredag) hadde vi friday funday på surfcamp! Det betyr at alle måtte kle på seg litt andre ting enn bare wetsuiten, fordi det var den siste surfetimen vi hadde. Noen gutter hadde på seg kjole, èn hadde til og med på seg skjorte og olabukse (!!), og de fleste jentene hadde på seg bikini utenpå. Jeg syns det var skikkelig gøy, alle ble så fine og morsomme, haha. Men tror de fleste tok det av mens vi surfa da. Vi hadde litt sol også faktisk, noe vi ikke har hatt særlig mye av den siste uka. Her er gjengen:

Alle rommene var 7-mannsrom, så Anna og jeg delte rom med 5 tyske jenter.. Noe som egentlig var litt teit, så lenge de bare snakka tysk sammen omtrent hele tiden. Så derfor endte vi opp med å henge mest med guttene og jentene fra Norge og Sverige :D

Nick, den ene surfelæreren vår som jeg likte best! Anna shava faktisk halve skjegget hans, også fletta Hanne en slags dread inn i resten av det etterpå, hahaha. Var bare for moro skyld da, jeg tror og håper at han har tatt det bort nå.


Haha sykt stygt bilde av meg, ser ut som en gorilla på surfebrett. Men samma det, egentlig litt kult bilde uansett, jeg surfer jo!!


Hosè ville ta selfie, and i said why not!Hahah, Edwin, en annen surfelærer, begravde seg langt ned i bakken sånn at han ble to hoder kortere omtrent.


Solkrem er viktig vettøø, selvom det nesten ikke er sol

Noen av bildene (som feks det over) er screenshots fra videoer vi har tatt! Vi skal lage en liten film som jeg kommer til å legge ut etterhvert :D Tror det kan bli bra! Senere har jeg et innlegg med bilder fra den kvelden vi hadde en liten fest på stranda. Det er de beste minnene jeg har fra surfcamp, fordi alle bare sang og hadde det gøy. 

Cheers!
Australsk tid: Lørdag 08.50Hey! Nå har vi vært på Surfcamp i en uke uten nett, så har ikke fått oppdatert noe. Været har faktisk vært ordentlig dritt.. Det har regna og blåst masse, og sola forsvant med engang vi kom på campen haha. Men vi har hatt det sykt gøy fordet!! Hvem kan si at de har surfa i Australia i regnstorm a? Ikke mange!! Men det kan jeg!! Og Anna!! Haha, siden det har vært dårlig vær har ikke blitt så mange fiiine bilder, bortsett fra den siste dagen i går (fredag). Den siste dagen var faktisk den beste, både med tanke på været og hva vi gjorde. Det var friday funday, hvor alle måtte "kle seg ut", eller ta på seg noe annet i tillegg til wetsuiten da. Men det kommer i et annet innlegg.

Surfcamp høres kanskje chiill og deilig ut, men herregud jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli SÅ utmatta. Kroppen min har blitt ødelagt, og ikke bare èn gang. Man blir så støl i armene, beina, egentlig overalt. Har skolda av litt hud på tærne, har blåmerker OVERALT, hele hofta er full. Så det er jammen i meg god trening, spesielt når vi surfa 2 x 2timer hver dag. Men det er sykt gøy når man får det til, så er nesten verdt det!

Her kommer det litt bilder hvor vi går fra campen til stranda, som tar rundt 10 minutter. Noen av bildene er screenshots fra videoklipp vi har tatt, som vi skal lage en liten film av etterhvert! Blir nok bra :-D

Her ser det ut som at jeg sier noe syykt kjedelig til Anna:

Hahahah det er tre bilder fra en video vi tok, digger ansiktet til Anna på det siste bildet.


Wihuuu, BEVIIS


Emmelie from sweedenDere ser jo at det er ganske grått vær på bildene, men det gjorde liksom ingenting når vi hadde det så gøy. Tror hele opplevelsen av campen hadde blitt mye bedre hvis det var sol hver dag, men jeg er glad vi var der uansett. Nå kan vi jo leie oss surfebrett og surfe andre steder også, hvis vi vil det. Det er faktisk ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men jeg vil ikke akkurat si at det er så lett heller. Jeg klarte kanskje å reise meg opp 5/15 ganger liksom. Man må velge riktig bølge, holde balensen osv osv. Men uansett, poster et innlegg straks med alle bildene fra friday funday!! 

Akkurat nå har klokka straks runda 09 på lørdagsmorran her, stakkars meg fikk ikke sove lenger enn 7.30 gitt. Ligger en finsk fyr og snorker i senga rett ved siden av meg også.. Haha, de små gledene ved å bo på hostel<3 På mandag flytter vi til Surry Hills!!! Blir deilig å ikke være omringa av andre personer absolutt HELE tiden, haha.

Cheers!
Australsk tid: Søndag 18.10

Goxplore har lagt ut bloggen til Anna og bloggen min på siden deres, og jeg husker at jeg så gjennom en del blogger da det var jeg som skulle ned hit. Så tenkte jeg skulle lage noen innlegg som jeg savna eller som jeg hadde likt å se selv! Så det innlegget her er vel mest for de som kanskje tenker å dra ned hit. I førsten tenkte jeg at det kom til å bli vanskelig å navigere seg rundt i sentrum, men det er faktisk ganske enkelt etter min mening. Aller først burde man skaffe seg et "Opal" kort, som fungerer som et vanlig busskort man fyller opp, bare at man kan bruke det på både buss, tog OG ferge! Det trenger man virkelig om man oppholder seg i sentrum.


(Prøv å få med deg selv på et bilde så lenge du er den eneste som tar bilder......... Går greit om du bare får med froskehaka di)
Så langt har vi dratt til Bondi to ganger, og etter hva vi har sett så pleier bussen å være ganske full. Hvertfall hvis du drar rundt 11-12


Med mindre du er blind så skjønner du rimelig enkelt hvor du skal gå av bussen... Man kan ikke unngå å se stranda! Selve bussturen tar ca 15 minutter, og totaltiden vi bruker fra hostelet til Bondi er vel ca en halvtime. Kommer så klart ann på hvor mye mennesker og kø det er.


Jeg bestilte steak sandwich som var så ufattelig seig og ekkel, så måtte sende den tilbake.. Fikk lov til å bytte til hva som helst annet på menyen, så da endte jeg opp med noe myye bedre (og sunnere for den saks skyld), nemlig Cæsar salat som Anna allerede hadde bestilt. Tror Anna må følge meg når det gjelder å komme seg til og fra steder, også må jeg følge ho i matveien, haha. 

Nå i kveld skal vi pakke ned tinga våres osv, så lenge vi skal på Surf Camp klokka 9 i morgen tidlig. Tror vi skal drikke litt Goon som de kaller det her (vin på boks), kosta 10 AUD (60kr) for FIIIIRE liter hahah, sykt. Dere hjemme får kose dere med snø og dritt :) :) Det regner og tordner her da, så skal ikke skryte på meg for mye..
Australsk tid: Lørdag 18.52

Hey! Tenkte jeg skulle vise hvordan det ser ut rundt her vi bor atm, på Wakeup! hostel i Sydney. Det ligger veldig sentralt, litt i kanten av byen på en måte. Hvis vi går så tar det ca 30 minutter give or take til Circular Quay, som er plassen rett ved Opera huset. Tar vi toget (som fungerer som trikk her), så tar det oss ca 7 minutter elno. Veldig deilig at det ligger så sentralt! Nå i førsten så kommer jeg jo til å blogge mye info og om sånne ting som kanskje er kjedelig for de som ikke er vennene mine eller i familien min, men sånn blir det jo bare. Ting blir bare bedre fremover, så gleder meg til å flytte ut av hostelet og inn på vårt eget rom i Surry Hills. Ethan og Karl, våre engelske venner som vi kjente i nøyaktig èn dag (en veldig morsom dag) før de sjekka ut av hostelet, ble med oss på mækkærn i dag tidlig. Ja, vi spiste faktisk frokost på Mc Donalds i dag.. Sue us. På "baksiden" av hostelet 

Bygningen på bildet til venstre er hostelet! Alt er så fint og koselig syns jeg! Men er overraska over hvor sykt mange asiatiske butikker og restauranter det er her, det er faktisk helt sykt. Ble fortalt at hele 60% av befolkninga er asiatere??? Haha det lukter liksom kylling og nudler på nesten hvert hjørne... Og det er et sted som heter Chinatown her et sted også, men tviler faktisk på at det skiller seg så mye ut fra hvordan de "vanlige" gatene ser ut.

Uansett, Sydney er kjempe fint og jeg har ikke vist dere halvparten av hva jeg har sett enda engang. Men i dag som vi tok ferga fra Circular Quay og over til Manly, så ser vi at det er utenfor Sydney det lønner seg å bo. Ingen australenere(??) bor i Sydney, bortsett fra de som kler seg i gull og bader i penger. Så derfor har vi bestemt oss for at etter nyttår, når leilighetskontrakten vår går ut, så skal vi reise oppover øst-kysten i 2 måneder. Da kommer vi til å reise gjennom syykt mange fine og kule steder, og vi skal hoppe i fallskjerm, hoppe i strikk, rafte, holde koalaer, se en av verdens hviteste strender osv osv!! Det kommer til å bli så sykt bra. Work & Travel selskapet vi har som støtte skal hjelpe oss med å sette opp et program, så vi vet hvor lenge vi skal være hvert sted feks. Veldig greit å få hjelp med alt når man er helt alene på andre siden av verden liksom. Etter det tenker vi at skal vi reise gjennom New Zealand i en måned, etterfulgt av 7-10 dager i Fiji!!!!! Hahah, vi får nesten se hva vi har lyst til og ikke minst hva vi har råd til. 

Nå på mandag drar vi avgårde på Surfcamp i 5 dager! Vet ikke hvordan det er med internett osv der, men satser på iallefall noe form for oppdatering! I kveld skal vi bare slappe av og ordne simkort og litt forskjellige greier.. Passer bra nå som det faktisk regner, haha! Prekææs
Australsk tid: Fredag 19.30

Riktig nok var vi fremme i går da, torsdag morgen (eller onsdag kveld for dere i Norge, vi ligger ca 10 timer foran). Siden sist jeg blogga så har det skjedd så utrolig mye, haha. Vet ikke hvordan jeg skal få med meg alt engang.. Den 11-timers flyturen var helt ærlig forferdelig. Det var varmt, trangt og helt sykt ekkel mat. Så var det jo enda 9 timer fra Hong Kong til Sydney, som gikk mye lettere så lenge jeg sov nesten hele veien. Men det føltes veldig deilig å endelig være fremme da vi landa for tredje og siste gang.. Som dere sikkert vet så er det ganske strenge regler når det gjelder det å komme inn i Australia, så på flyplassen ble koffertene våres sjekka av en hund! Den var tydeligvis ikke så flink, for den oppdaga heldigvis ikke de tre kiloene med kokain jeg hadde med meg. Neida, hehe.

Etter et kvarter i bil kom vi frem til Wakeup! som hostelet vårt heter, og her deler vi rom med 2 svenske jenter, og 1 gutt fra England. Tror vi har vært heldige, for det er kjempe hyggelig mennesker! Men det er ganske trangt, og egentlig ganske slitsomt når man må ta hensyn til andre hele tiden.Jeg dibsa retten til å velge seng allerede på flyturen ned, så jeg ligger selvfølgelig i den nederste senga, mens Anna må klarte opp en mil hver gang ho skal legge seg stakkar. Og senga knirker bare man så vidt beveger på lilletåa.. Men vi overlever! De andre skulle bare ha visst hva vi gjør på rommet når de ikke er der!!! Neida, bortsett fra at Anna har fesi på putene deres hver gang de har forlatt rommet så er det ikke så ille. Neida, hahah ho hadde så klart ikke gjort det! (Det var meg)

Uansett, etter at vi hadde slappet av litt møtte vi Simen, en venn av Anna som har vært her nede i ti uker tror jeg det var, og han tok oss med på en kjapp tur gjennom sentrum for å vise oss hvordan vi kom oss til Opera huset! Det var sykt fint der nede, men faktisk ikke så fint som jeg hadde forestilt meg. Tok ingen bilder, så lenge det var dårlig vær og vi var slitne. Har jo ganske god tid på meg til å knipse noen ordentlig knakanes bilder senere. Men det var iallefall deilig å komme litt inn i hvordan gatene fungerer osv, jeg føler allerede at jeg har ganske god peilig på hvor ting ligger og hvor vi skal gå for å komme oss steder. Jeg føler meg som førerhunden til en blind dame når jeg går sammen med Anna, fordi ho klarer nesten ikke finne frem fra heisen til rommet vårt, sånn helt seriøst. Hahah, skjønner ikke hvordan det går an. 

I dag stod vi faktisk opp klokka 06.00!! Regner med at det er fordi vi har litt jetlag. Og vet dere hva vi gjorde da eller? Vi gikk til Hyde Park, jogga rundt i den og jogga hjem igjen!!! Hahah, faktisk drit stolt over at vi gjorde det. Skal prøve å gjøre det til en vane. Trenger jo ikke å være såpass tidlig hver dag, men er jo fint å bevege litt på skrotten. Vi satt ikke lenge rolig etter det heller, for vi møtte Simen igjen og gikk fra Bondi beach til Coogee beach! Det tok to timer, det var supervarmt, vi svetta som bare det, men det gjorde ingenting når det var så utrolig fint! 

Åh, see så fint! Vi skal jo tilbake hit maange flere ganger, i dag var bare for å se oss rundt og finne ut hvordan vi kom oss hit osv. Gleder meg sykt til å bade og sole meg her.

Det var masse kule fjell og steiner som jeg har aldri har sett maken til før (haha høres skikkelig nerd ut), og sykt fin utsikt hele veien.

Det er lagt opp en sti eller en slags promonade hele veien mellom strendene, og på veien kommer man innom flere strender som feks Bronte beach! Virkelig verdt gåturen, tror faktisk vi har planer om å jogge her også, så lenge vi brått har blitt supersporty.

Nå må vi faktisk forte oss litt, blogging tok lenger tid enn hva vi trodde. Vi skal ut sammen med noen på rommet vårt i dag, ned på "Side Bar" som er rett ved siden av hostelet. Skal prøve å blogge mye oftere, for hvis ikke blir det så mye å skrive i hvert innlegg. Vi har funnet ut hva vi skal gjøre de neste månedene her, så skal fortelle om det i neste innlegg tenkte jeg :-D

Cheers!
London-tid: 20:56

Etter et par felte tårer fra oss alle på flyplassen (inkludert Anna, så lenge det var noe trøbbel med visumet hennes hahah), og en relativt kjapp flytur til London, sitter vi her og venter på neste avgang som skal ta oss til Hong Kong. Har allerede rukket og spise litt, og jeg spiste så klart spagetthi bolognese. Men jeg har lovet mamma at jeg ikke skal leve kun på det der nede, så får nesten prøve noe annet neste gang, heh. Vi møtte tidenes morsomste flyvertinne!! Hahah, ho photobomba oss noe inn i granskauen uten at vi visste det, og kom løpende for å fortelle det rett etterpå. Fikk til og med navnet hennes sånn at vi kan sende ho bildet på facebook! Det var så gøy at vi traff en så kul person allerede på første flyet, for tenk så mange spennende mennesker vi kommer til å møte i løpet av de neste fire månedene da! 

Anna sovna vel ca hele 15 minutter inn i turen.. Det starta helt fint, men jeg la merke til at munnen hennes sakte men sikkert begynte å åpne seg. Rakk dessverre ikke å komme til full blomstring og vidt gap før ho ble vekka av trallene i midtgangen. Da ble jeg litt lei meg :( Men jeg måtte ta meg sammen og finne på noe annet enn å bare stirre på Anna hele tiden, så da endte jeg opp med å lese litt i en bok, før jeg til slutt endte opp som en siklende ape selv.

Videre nå skal vi titte litt i butikkene som er her, og hamstre med oss brus og godis. Må jo nesten det når neste fly er på hele 11 timer... Jeg håper jeg sovner, men jeg skal faktisk prøve å spare meg til det siste flyet (fra Hong Kong til Sydney), fordi jeg regner med at den siste flyturen blir den mest tråkige. Gleder meg veldig til å komme frem iallefall!! Hvis noen har lyst så kan dere gjerne følge oss på instagraaam, for regner med at vi kommer til å være ganske aktive der også. Enten meg (helst meg) Sarahvberg, eller Annaekis. 

Og tusen takk til alle som har ønska meg god tur!! Det er faktisk overraskende mange som har sendt meg melding både på tlf og på facebook, iallefall mange fler enn hva jeg hadde trodd, og det er skikkelig koselig. Føler meg faktisk ganske verdsatt, og sånt blir jeg veldig rørt og sjarmert av, haha. Så igjen, tusen takk!

Herregud herregud herregud.... I morgen drar vi. I morgen rundt 12.30 kjører vi avgårde til flyplassen. Både mamma, mormor og mammaen til Anna skal være med for å si hade, og jeg regner med at det blir et tårevått farvel for alles del. Jeg trodde jo at når jeg fikk flybillettene, så skulle ting gå mer opp for meg.. Men gjorde det ikke, enda vi fikk billettene for nesten to uker siden nå?? Husker ikke, den siste tiden har bare smelta sammen hahah. Jeg klarer ikke være helt æææhh vi skal draaa wiii osv, fordi ja, som jeg har sagt før så føles det veldig lite realistisk.. Men nå som jeg sitter her på rommet mitt og vet det er siste dagen jeg er her hjemme på en stund, så merker jeg at jeg nesten skjelver litt. Jeg er så klart nervøs og spent, herregud hva er det jeg skal?? Haha vet ikke om det er normalt å freake litt ut når man skal noe som det her, but i cant help it. 

På lørdag var jeg på julebord med jobben, og det var så sykt koselig og morsomt!! Perfekt avslutning og et fint farvel med kollegaene mine. Best for dem at de savner meg :( Jeg kommer til å savne de iallefall!! Jeg var for opptatt med å ha det gøy til å ta bilder på julebordet, men hadde så klart tid til å digge meg selv i speilet i fem timer før jeg skulle dra:

Neida, men var fornøyd med antrekket og maten og (gratis) drikke og folka og egentlig hele kvelden!! Synd at jeg måtte på jobb dagen etter, men det gjorde ikke noe så lenge det var den aller siste vakta på en stund. Eneste var at det kom så mye folk.. For så vidt greit ellers det, men nå hadde jeg litt ting jeg ville gjøre utenom å stå i kassa, så jeg er sikker på at kundene jobba sammen mot å felle meg. Jeg skulle foreksempel rulle baconpølser, og da må jeg ta på meg hansker. Så jeg hadde kanskje hatt fem kunder på rad før det ble stille, og jeg fikk tid til å begynne med pølsene. Men tror dere ikke det kommer ÈN kunde til, som skal ha èn tyggis, og som så klart skal betale med kort, sekundet etter jeg har tatt på meg hanskene? Joda, jeg fikk ikke rulla en eneste baconpølse før kundene sendte inn en ny rekrutt. Og sånn holdt de på en stund. Bare køddær med meg dem. 

I dag har jeg fått pakket masse! Jeg er en som gjerne begynner å pakke de siste timene før jeg drar, men har klart å begynne dagen før denne gangen da. Skal jo bare være borte i 4 mnd ;D Faktisk ikke helt ferdig enda da, har noe som er i vaska osv osv.Sorry for iphone bilder, men kamera mitt ligger til lading som du ser til høyre i bildet her, så da blire som det blir.  I håndbagasjen har jeg alt av kamera osv, 4 bøker, dagbok, kortstokk og litt annet som feks tannbørste og deodorant. Skal legge med litt skift oppi der også, for siden vi skal REISE i to døgn så er det greit å ha noe som man kan freshe seg litt opp med, haha. Har også med nesespray, noe jeg er avhengig av hvis jeg blir tett i nesa. Orker ikke engang tanken på å sitte 11 timer i fly pottetett i nesa, det må være en av mine verste mareritt. 

Jaja, i kveld skal jeg og familien spise ribbe og kose oss, det gleder jeg meg til! Kanskje jeg blogger senere i dag og, siden dere maser høl i huet på meg.... Hehe.


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits