Jeg har nå vært hjemme fra min amazing backpackingtur i over tre mnd! Tia går helt utrolig fort egentlig, og nå føles det ut som at jeg har vært hjemme i en evighet. Føles nesten ikke ut som at jeg har gjort alt det jeg ser på bildene, haha. Blogginga svinna litt ut etterhvert, og det er fordi vi ikke gjorde så veldig mye de siste tre ukene. New Zealand var fint and all that, men det minna veldig mye om Norge, så det skilte seg ikke så veldig ut. Rart at et lite land på andre siden av verden kan ligne såpass mye på Norge i naturen og landskapet, men det er jo fordi vi ligger på ca samme avstand fra ekvator. Uansett, vi hadde ikke pakka med oss nok varme klær, og vi var ganske low on cash for å si det mildt. Så det ble til at vi nesten bare venta på at dagene skulle gå.. Litt kjipt at det ble sånn egentlig, så lenge vi mest sannsynlig aldri kommer til å være der igjen, men akkurat der og da følte vi ikke for noe annet, så da ble det bare sånn. Men vi hadde det jo gøy uansett, mye fordi vi hadde hverandre og alle vet at det er bedre å kjede seg sammen med noen andre enn alene.

Vi tok oss egentlig ikke bryet med å bli kjent med så mange heller, så lenge vi lengta hjem oog at vi bare var der i to uker. Men the funny thing about time er jo at den går uansett hva man gjør, så vi kom oss til slutt 9 timer med fly bort fra New Zealand, til vår siste destinasjon, Hong Kong. Og let me tell you, Hong Kong er ikke et sted man drar på ferie, haha. Det er så forurensa luft der, alt er møkkete og folk prøver å selge deg ecstacy på gata. Jeg syns det er utrolig kult at jeg har vært der og sett det med mine egne øyne da! Jeg er sykt glad for alt jeg har opplevd og alt jeg har sett. Føler jo nå at jeg er mye mer verdensvant, at jeg vet mer om andre land og deres kulturer osv. Og ikke bare i de landene jeg har vært i, for jeg har jo møtt utrolig mange mennesker from all over the world. Vår beste kompis fra hele turen var halvt tysk og halvt italiensk. Haha dere vil ikke tro hvor mange tyskere og svensker det fins rundt i verden. Makan! Møtte nesten ingen fra australia da jeg var i australia vettu. 

Som jeg sa, Hong Kong er et merkelig sted, lufta føles tung å puste inn og alt føltes ganske møkkete. Vi spiste baare på mcdonalds nesten, bortsett fra to ganger da vi prøvde oss på noe lokal mat. Restaurantene der var enten superdyre, eller bokstavelig talt street food som så helt blæ ut. Haha, vet ikke om vi var veldig kresne bare, men tror faktisk ikke det. Vet jeg klager mye over HK, men når jeg tenker på det i ettertid så var det egentlig ganske lættis. Tror vi fikk oss et lite kultursjokk for omtrent første gang gjennom hele turen.Bildet over og under viser hvordan det så ut i trappeoppgangen i bygningen vi bodde i..... Vi løp ned alle trappene fordi det lukta helt forferdelig der. Aner ikke hva det brune på veggen er, men det kan fullt mulig være alt du ser for deg.Når vi kom ned trappene var vi i 1 etasje, som bestod av alt fra folk som prøvde å selge oss telefoner og simkort, til små butikker med frukt??? Aldri i verden om jeg hadde kjøpt frukt her as.


Verdens minste mækkærn, haha!


 

Vi tok "tram" opp til "The Peak"! Et bittelite tog som går kjempe bratt oppover. Måtte stå foran døra så jeg ikke falt nedover i vogna. 


På toppen spiste vi på Bubba Gump, en Forest Gump inspirert restaurant! 


Vanskelig å få til bra bilder i mørket, + at det var sjokkfullt av mennesker der, haha
Har egentlig ikke så mange andre bilder, bortsett fra stygge bilder av oss hvor vi ser ut som uteliggere. Brydde meg ikke så mye om hvordan jeg så ut der borte, for det var siste stopp på turen, så var greit klar for å komme meg hjem! For Anna derimot stod det igjen 3 mnd til rundt om i Asia. Så det var skikkelig rart og litt trist da ho dro fra meg. Felte et par tårer da ho kjørte vekk med bussen gitt. Da hadde jeg resten av dagen alene i Hong Kong, før den sinnsykt lange reisa hjem. 12timers flyter fra HK til London var bittelitt forsinka, så da rakk jeg ikke flytet videre.. Endte opp med å måtte vente 5 timer ekstra i London før jeg endelig kom meg hjem til familien og senga mi <3<3 

 

Btw: Noen har spurt om mailen min i kommentarfeltet tidligere, angående noen spørsmål rundt det å backpacke. Mailen er sarahvberg@gmail.com :-) Jeg er ingen ekspert, men har da noen gode råd på lager, heh.


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits