Det ernte fullt før det renner over, si.

Neimen heisann! Tenkte jeg bare skulle dele mitt aller første "cinemagraph"! Det er forsåvidt en slags GIF, men det er mye kulere å kalle det et cinemagraph, og det er jo det det er også. Jeg har altså filma mens jeg helte vann i tekoppen, også har jeg gjort det om til en evig loop i photoshop. Ja, man kan faktisk redigere video i photoshop, noe jeg ikke var klar over. Det måtte litt redigering til da, fordi jeg klarte selvfølgelig ikke å holde tekanna HELT i ro. Men jeg syns det er ganske kult med levende bilder, så jeg kommer til å øve mer på det her fremover. Hvis du vil gjøre det samme, så er det bare å søke etter tutorials på google! 

Haha, hvis noen legger merke til bøkene så var det helt random. Måtte forte meg å finne noe koppen kunne stå på, så lenge jeg ikke ville gå glipp av sola. Brødrene Løvehjerte er forsåvidt en av mine favorittbøker gjennom tidene, som jeg likte så godt da jeg var liten. Jeg prøvde å se filmen, men den var virkelig ikke verdt tia mi. Fantasien og bildene i hodet mitt er mye mye bedre ;) Den skal jeg defff lese til mine barn en gang i tia. Boka under har jeg ikke lest engang, den fenga meg ikke så veldig. Uansett, blir spennende å prøve seg litt mer på det her. Vi snakkes!





YESSSS! Endelig har jeg slengt sammen en liten video fra turen min til Spania! Det har tatt litt tid, fordi det er første gangen jeg lager en video på mac. Jeg bestemte meg for å laste ned Final Cut Pro (trial), så jeg har måttet bruke litt tid på hvordan man faktisk gjør det, obviously. Satser på å bli mye flinkere etterhvert, men man må jo alltids starte et sted vett. Sier meg fornøyd med denne iallefaaall. I tillegg har jeg som sagt helt mongo internett, så jeg har virkelig fått testa tålmodigheten min. (Jeg skrev først "tolmodigheten".....) Ble som sagt ikke så veeldig mye filming mens jeg var der nå, men når jeg huska på det så ble det jo litt. Et lite innblikk av familien min i Spania, og litt hvordan hverdagen kan være. Satser på å få vist frem litt mer etterhvert.

UANSETT; her ser dere da pappa, farmor, stemor Kata, mine to halvbrødre, Sean på 8 og Brendon på 5, og halvsøstra mi Destiny på 6mnd. Det var en lang setning. Jeg rakk heldigvis å se pappa og Kata en kveld før de skulle dra. Det her var faktisk aller første gangen jeg møtte lille Dessi, og jeg syns så klart ho var utrolig søøøøt. Mange sier at ho ligner på meg da jeg var baby, og jeg kan si meg litt enig. Ekke rart ho er søt da vettu;) Gleder meg til å tilbringe mye mer tid sammen med de!






Halla bloggen! I går var det helt amazing vær!! Det er ikke ofte jeg faktisk har sminka meg og gjort noe på en søndag. Hadde skikkelig lyst til å være ute lissom, og det var så deilig. Jeg kunne gå i t-skjorte uten å fryse, og for første gang på lenge måtte jeg ha på kaldluft i bilen istedenfor varmluft. Det luuukta skikkelig vår, og jeg var i et overraskende godt humør. Måtte bare smile hele tia, haha. Jeg kom faktisk hjem rundt 07 på søndagsmorningen, så det var en ganske bra kveld, haha. Klokka ble jo stilt natt til søndag også, så vi sier at klokka egentlig var 6. Isabelle hadde akkurat stått opp og ordna seg til jobb lissom, hahah. Moro. Vi bestemte oss iallefall for å dra ut på en liten tur, og da endte vi opp med å ta en del bilder også. Tror vi skal prøve å faktisk gjøre noe fornuftig på søndager fremover. (hva eeer det jeg sier) En aldeles fortreffelig søndag om jeg får si det selv.


Sjekk ut bloggen til Isabelle HER.


Body og skinnjakke fra Primark. Innser nå at jeg kanskje så en anelse redusert ut, haha


Vært å shoppa i skogen jeg se. This one is from Bershka


Kødda. Vi bor i skogen og dette er klesskapet mitt. Denne er også fra Bershka


Jumpsuit fra Primark, som jeg hadde på meg i noen innlegg under her


Overalls fra Primark og genser fra Bershka! ENDELIG fant jeg en overall som passa til meg. Jeg har hatt lyst på det sykt lenge!




Jeg løy istad, jeg var egentlig drit sur hele dagen som du ser. Den grønne genseren er fra Bershka, men glemte å ta bilde av den.

I dag måtte jeg på jobb klokka 8, noe jeg syns var ekstreeemt tungt etter en hel uke hvor jeg har begynt kl. 12. Jeg er så langt ifra a-menneske som man kommer, selvom jeg skulle ønske jeg var det. I noen tilfeller har jeg klart å stå opp 9 når jeg begynner 12, og det er jo så deilig med god tid! Men det er enda deiligere å sove litt lenger, heh. Er egentlig ganske sliten nå, så skal bare kulen resten av dagen. Update på spaniavideo: 69% ;-)




Helloooo. Jeg har akkurat kommet hjem fra godeste Svinesund hadde jeg tenkt til å skrive nå, men så lenge jeg bor i Kongsvinger heter det jo Charlottenberg. Som er vingers svinesund, altså harryhandel i Sverige. Var egentlig bare der fordi jeg var litt rastløst og var gira på å kjøre en tur, so why not. Isabelle har kveldsvakt i dag, så da ble det me myself and i. Men uansett, senere i dag skal jeg visst på en liten fest hos en venn, så det blir gøøy. Kan nesten ikke huske siste jeg drakk nå, så jeg gleder meg veldig!



Holder på å ordne meg nå egentlig, tenkte bare å slenge ut et innlegg så lenge jeg har sagt at jeg skal begynne å blogge igjen. Det er faktisk ikke så lett å komme på noe å blogge om hele tiden. Jeg husker når jeg blogga på ungdomsskolen osv så var det så lett. Men jeg har kanskje litt høyere krav til meg selv nå da, fordi jeg har ikke så veldig lyst til å blogge om hva jeg spiser til frokost lissom. Det er jo morsomst å blogge om noe som har skjedd eller skal skje, og vise det frem! Speaking of, videoen fra spania har da klart å kave seg opp til 48% på youtube, så det går'a framover. Jeg har serriøst brukt tre døgn, om ikke mer, på å komme nesten halvveis.. Har endelig fått ja fra huseieren om å oppgradere nettet, så det blir sikkert bedre fra om med neste uke. Har nemlig enda en video jeg vil laste opp, som egentlig bare er en blanding av masse random filming jeg har gjort i det siste.



I morgen tenker jeg å kanskje ta bilder av ting jeg kjøpte i Spania, og vise det frem! Selvom jeg også syns det er litt ungdomsskole-blogging. MEN, it doesnt mattaaah. Im doing it anyway. Uansett, håper alle får en super lørdag og koser sæ gløgg!! Vi snakkes.
 




.. eller interesser i det hele tatt? Hva jeg skal gjøre med livet mitt er en av mine topp tre tanker. Den kommer rett etter tanken på hvor mye jeg har lyst på kebabpizza. Det er egentlig litt samme tankemønster, fordi jeg elsker kebabpizza, men jeg hater å tenke på den. Akkurat som at jeg elsker livet, men jeg hater å tenke på det. Fornøyd med den sammenligningen. Jeg lever så sykt dag til dag, at jeg har store problemer med å se for meg hva jeg skal gjøre om 1 år, 3 år eller 5 år. I tillegg er jeg en person som tenker at livet er helt umulig å planlegge ned til minste detalj, så jeg kunne aldri hatt en "5års plan" feks. Men jeg burde da ha evne til å lage en slags grov skisse av det? De fleste har sikkert noen mål her i livet, noe de har lyst til å utrette og få til, aka ambisjoner. Enda flere har sikkert store interesser de godt kunne tenke seg å leve av. Men jeg føler at jeg ikke har noen av dela. Og når det går opp for meg, så blir jeg jammen i meg litt skremt. 

Jeg har så klart interesser, men det er ingen av de som utpreger seg noe særlig. Jeg har feks ingen hobby, eller noe som folk "forbinder" meg med (tror jeg). Joda, jeg liker veldig godt media, sosiale medier, film osv, men hvem er det som ikke gjør det lissom? Sikkert noen, men jeg tenker at om man skal JOBBE med noe av det, så må man være litt over gjennomsnittet interessert, om dere skjønner meg. Være en sånn som lengter etter å sitte foran skjermen med redigeringsprogram i flere timer i strekk, og faktisk koser seg gløgg mens de gjør det. Jeg elsker å se et ferdig produkt, noe jeg selv har laget, men jeg kan ikke si at jeg eeelsker veien dit. Redigering i seg selv er ikke det beste jeg vet, men det er jo verdt det når man er ferdig så klart. Jeg skulle bare ønske jeg hadde en slags DRIIIIIV her i verden, som gjorde at jeg virkelig VILLE noe. Når jeg sier jeg ikke aaaner hva jeg vil bli, så er ikke det en overdrivelse. Jeg har virkelig ikke peiling.


Haha random bilde fra da jeg kjeda meg i photoshop. Får ironisk nok vondt i øya av å se på dette bildet, håper du får det også;)) Irriterer meg forresten at det blir så dårlig kvalitet på bildene mine når jeg laster de opp på bloggen? De ser sykt fine ut på macen, men med engang jeg laster de opp her forsvinner det titusen pixler virker det som.


Ikke tro at jeg sitter her og klager, jeg bare liker å skrive det jeg tenker innimellom. I tillegg håper jeg at det er noen som leser det her, som kanskje føler på noe av det samme. Hvem skulle tro at det skulle være så vanskelig å bli eldre? Jeg syns egentlig det er litt deilig å bli eldre, fordi jeg merker at jeg vokser mer "inn i meg selv", om jeg kan si det på den måten. At jeg blir mer sikker på hvem jeg er og ikke minst hvordan jeg er, og at jeg faktisk trives med det. Men i samme slengen er det så klart litt stressende, KUN på grunn av det hersens presset om å bli noe. Jeg er ikke så fan av at den "eneste og riktige" veien er utdanning og skole. Uansett, hvis det er noen som har lyst til å dele tips til hvordan "finne" ut mer om hva man kanskje har lyst til å jobbe med i fremtiden, legg gjerne igjen en kommentar. Hadde vært spennende å høre litt om andres erfaringer med samme problemstilling. 

Holder forresten på med å laste opp videobloggen fra Spania til tubærn. Den har holdt på i over tre timer nå, og den er på 17%! Sier litt om hvor fantastisk opplastningshastigheten på internettet er her. Gleder meg til den er ferdig iallefall!




Da jeg var i Spania nå, tenkte jeg en del på det faktum at jeg har tenkt til å flytte dit. Det føles litt rart. Rart å flytte til "syden" lissom? Hvordan kan jeg ha et normalt liv der? Men hva er egentlig et normalt liv, og vil jeg egentlig ha det? Det er det jeg prøver å finne ut av. Som jeg har gitt uttrykk for tidligere, så er jeg veldig usikker på fremtiden min og på hva jeg skal foreta meg, rett og slett. Det er ingen andre enn meg, som bestemmer hva jeg skal gjøre. På èn side, kunne jeg ønske at det allerede var bestemt for meg, bare sånn at jeg visste hva jeg skulle gjøre fremover. Men på en annen side, så er det jo veldig befriende at det kun er opp til meg. Hvorfor skal jeg gjøre som det er forventa av meg? Eller hva er egentlig forventa av meg? Haha, jeg stiller så jævlig mange spørsmål, men det virker ikke som at jeg blir noe klokere uansett. 






Når jeg sitter og tenker over det, kommer jeg frem til at så klart kan jeg ha et normalt liv der nede, hvorfor ikke? Det blir hva jeg gjør det til, jeg kan leve akkurat hvor jeg vil, jeg må bare gjøøøre det til et liv. Jeg kan så klart ikke ha ferie i et år, da kommer jeg til å gå på denne så kalte veggen som alle snakker om. Det virker som at jeg bare venter på at jeg skal få en brilliant idè og bare ÅJA så klart, det er jo det jeg skal bruke tiden min på!! Det er DET jeg vil bli. Men jeg må nesten bare innse at det ikke kommer til å skje. Så jeg tenker at Spania er en dør til å kanskje komme litt lenger på den ferden. Om det ikke blir det, så har jeg sikkert hatt et veldig fint år i Spania sammen med familien min, hvor jeg sitter igjen med gode minner og sterkere bånd med søsknene mine der nede. 

Uansett, jumpsuiten på bildene er fra Primark! Farmor og jeg kjørte fra Benidorm til Alicante, som tar ca 40 min, kun for å handle der. Det var egentlig mitt ønske, så lenge jeg elsker den butikken. Da vi endelig hadde knota oss frem ved hjelp fra en litt ond GPS, så finner vi ikke nøkkelen til bilen. Det er sånn bil hvor man bare trenger nøkkelen til å låse opp, og ha den i bilen, så trykker man på en knapp for å starte. Vi fikk jo starta den så vi visste nøkkelen var der et eller annet sted, men vi fant den faen ikke. Vi endevendte bilen 10000 ganger, tømte alt av vesker, lyste under seter og ja, du ser tegninga. Men vi fant den altså ikke. I tillegg hadde vi et lite tidspress på oss, så lenge Sean og Brendon skulle komme hjem fra skolen/barnehagen på et visst tidspunkt. Det kom til det punktet hvor farmor bare beordra meg opp, GÅ OG HANDLE!! Så ble ho sittende i bilen i parkeringsgarasjen og vente på meg, hahaha. Stakkar, jeg stressa som søren også. Det ble en veldig stressende dag. Men jeg fant meg et par veldig fine ting, og vi fant endelig nøkkelen langt under setet da vi kom hjem. Takk for at jeg fikk handle mens du satt tissatrengt i bilen, Farmor. Dét er det ikke alle som hadde gjort <3




Hei! I går kom jeg hjem fra en superfin uke i Spania sammen med familien min. Jeg var så heldig at jeg fikk 6 dager fri fra jobben, sånn at jeg kunne besøke pappa og familien! Det som var litt spesielt denne gangen, var at farmor også var der. Ho skulle være barnepike i 10 dager fordi pappa og Kata skulle på businesstur slash ferie. Og pappa nevnte for farmor at jeg kanskje skulle komme, men lur som jeg er sa jeg til farmor at jeg ikke fikk fri! Så ho trodde da at jeg ikke kunne komme likevel. Jeg elsker å overraske folk, det er så morsomt å se hva slags reaksjon de får. 


Hahah det her er screenshot fra en video jeg filma da jeg gikk inn! Jeg holder på å lage en liten videoblogg av hele uka nå, som jeg kommer til å legge ut senere. Det ble ikke så voldsomt mye filming, mest fordi jeg glemte det litt, men også fordi vi for det meste slappa av og tok det kuuuli. 


Det er så vanskelig å lage en kul videoblogg når man reiser alene.... For ikke å snakke om kleint når jeg filmer meg selv sånn som det her hahaha. Jeg vil jo være med i videoen!!! Det er kjedelig hvis jeg bare filmer hvor jeg går og hva jeg gjør hele tiden. Alle vil jo så klart se bolletrynet mitt? <3 Til tross for filmeproblemet, syns jeg det er veldig deilig å reise alene. Jeg har bare meg selv å tenke på, jeg kan høre på musikk hele veien og ikke snakke med noen. Men det er på reiser, altså kollektiv transport, jeg innser hvor mye andre mennesker faktisk kan irritere meg. Jeg HATER å fly. Ikke fordi jeg er redd eller noe, men bare på grunn av det faktum at jeg må menge meg med alle andre som absolutt skal reise samtidig som meg. 

En av de kjedeligste måtene å dø på må være om flyet kræsjer når man skal lande. Da har jeg tilbringt de siste timene av livet mitt på å kjede livet av meg i en innestengt, trang, ukomfortabel, varm, kald og overcrowded metallboks. Da kunne vi like gjerne dødd når vi tok av. Og hvis det virkelig er så viktig at vi setter telefonen i flymodus, hvorfor er ikke dette noe de sjekker før man får gå på flyet? Skal jeg lissom stole på at alle andre også har gjort det? Jeg skal drepe den personen som ikke satt på flymodus, som igjen forårsaket min død. Jeg skal drepe han en ekstra gang etter at vi døde i krasjlandingen, bare så han VET hvor dum han er. I løpet av flyturen leste jeg "Evig Søndag" av Linneá Myhre, og ho skrev at mennesker absolutt skal lage et reir i kofferthyllene. Det syns jeg var en god beskrivelse. Hvorfor tar det så lang tid å legge fra seg kofferten der? Hvorfor tok du ikke ut tinga du er nødt til å ha i fanget, FØR du gikk på flyet? Hvorfor kan du ikke i det minste vente til vi har tatt av? Hvorfor har du null medfølelse for alle de andre menneskene som venter på den trege rævva di? Haha, måtte bare få skrevet fra meg den frustrasjonen som kommer med å forholde seg til andre mennesker på reise. Det ernte bara bara. 




Jeg stresser for mye med ting som jeg ikke føler jeg burde stresse over. Jeg stresser over at jeg stresser. Og det stresser meg? Stress. Tror ikke jeg er alene om det, men det gjelder ofc hva som kommer til å skje videre i livet. Utdanning. Finne ut av hva jeg vil bli, finne ut av mæ sjæl. Er det det som er meningen med livet lissom? Jeg syns livet virker ganske meningsløst hvis den eneste grunnen til at vi er her er for å gå på skole og få seg en jobb også dø, lissom. Ganske brutal måte å se på det da, men ah. La oss se på dyr. De har alle en slags mening her i livet. De har et instinkt og VET hva de skal gjøre. De har en purpose. Men vi da? Hvorfor skal vi gidde å være her? Hvorfor har ikke vi en slags hensikt, noe vi skal utrette? Det kan jo godt hende at vi har det, men hva er den, og hvorfor i helvete vet vi det ikke? Kanskje det er bedre å ikke vite det. Kanskje det er så fælt at vi er better off not knowing. 

Det her er vel noe alle har tenkt over en eller gang, men jeg syns fremdeles det er ganske interessant å snakke om. Fordi det går lissom aldri an å bli ferdig med å snakke om det. Man kan spekulere i så mye, og det er så mye rundt det hele. Jeg vet ikke hva jeg tror på. Jeg er ikke et religiøst menneske, faktisk er jeg helt mindblown av mennesker som klarer å overbevise seg selv om at det finnes en gud feks. At de klarer å tro. Jeg beundrer de faktisk for det, fordi det må jo være veldig fint å tro på noe, en gud or whatever. Men jeg klarer ikke det. Jeg er for skeptisk. Jeg mener at ALT kan være mulig. Det KAN jo hende det fins en gud, jeg vet vel ikke det jeg? Jeg kan ikke nekte for at det kanskje finnes en gud, men jeg lener meg mer mot andre ting. For alt jeg vet kan det være en fuckings enhjørning som sitter der oppe i skyene og skyter lyn fra hornet sitt og brøler når det tordner. Sier så klart ikke at det er det jeg mener er mest sansynlig, men poenget er at vi ikke vet det. Vi har rett og slett ikke peiling på hvorfor vi er her eller hvordan vi i det hele tatt endte opp her. Joda vi vet jo forsåvidt det via evolusjonsteorien, men ja dere skjønner. Jeg får en sånn rar følelse i kroppen når jeg tenker på det. Syns på en måte det er så ekkelt, men samtidig litt digg. Jeg er faktisk litt småredd for å dø, men det er egentlig bare fordi jeg ikke aner hva som skjer etterpå. Jeg er ikke redd for at det er et helvete jeg kommer til å brenne i, men jeg er bare redd for å ikke være MEG lenger, hvis det gir mening. Og da snakker jeg jo så klart om sjela mi, bevisstheten min, ikke selve kroppen min. Den er for så vidt verdiløs for meg, haha.


Spora egentlig litt av her nå merka jeg. Ikke at jeg hadde en mening med innlegget mitt, jeg bare følte for å skrive litt.
Så da gjorde jeg det da.




Endelig har jeg fått kjøpt meg ny PC! Eller rettere sagt MAC, wihu. Har hatt lyst på det helt siden de kom på markedet holdt jeg på å si, men har aldri tatt meg råd til det før. Nå har jeg investert i en iMac 21,5" Retina med 4k skjerm! Det er den beste jeg noensinne har prøvd, for å være ærlig. Den er superrask og har helt syk kvalitet på skjermen. Mye deiligere med stor skjerm også, brått har jeg litt inspirasjon til å starte med litt bilderedigering osv igjen, for ikke å snakke om at det er mye diggere å se på film. I tillegg er det ganske bra innebygde høytalere syns jeg, og både musa og tastaturet er trådløst. 
 



Er den ikke vakker?? Haha, lille bebien min. Føler virkelig at det er en investering, så lenge den mest sannsynlig kommer til å vare i mange mange år. Men herregud så uvant det er med mac i forhold til pc.. Bare noe så enkelt som å overføre bilder er jo så komplisert atte hjælp!! Blir sikkert vant til det etterhvert.. Det aller verste er at jeg er HELT grønn på photoshop nå. Jeg husker rett og slett ikke en dritt fra de tre åra jeg gikk på media, og det gjør meg egentlig litt frustrert. Jeg husker så klart basics som å justere lysstyrken osv, men jeg kunne mange handy tricks før, som jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal gjøre nå. Legger litt av skylden på at jeg nå har en ny version også da. Men youtube er min venn, jeg må bare bruke litt tid på det.

I am very satisfied iallefall!! Man kan til og med skanne inn signaturen sin her, så det må jeg jo nesten barra utnytte:






Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits