hits


God kveld! Det føles ut som at det er mye senere enn det det faktisk er, for det har vært en utrolig lang dag for min del. Vi satt som sagt barnevakter i går, og jeg var våken helt til klokka 5 fordi de kom hjem rundt 4, og vi ble sittende og snakke litt. Så måtte jeg opp klokka 8 igjen fordi Destiny våkner tidlig, og jeg hadde sagt ja til det så lenge pappa sikkert kom til å være fyllesjuk (det skal jeg love deg han var og). Jeg var egentlig helt zombie frem til de våkna, så jeg er kjempe glad for at Destiny var en engel på morningen. Litt senere bestemte jeg meg faktisk for å jogge og trene litt styrke, selvom jeg ikke hadde lyst i det heeele tatt. Det var seriøst hardt og presse seg selv til å gjøre det, haha. Men etter det, wow! Jeg fikk masse energi. Jeg har gjort så mye i dag jeg, dere aner ikke. Shina hele huset og bært møbler og vaska sengetrekk og tepper og huttetu. Føles godt å ha vært produktiv! Er enda ikke ferdig da, så skal ikke slappe av helt enda.

Anyways, poenget med posten var jo å vise dere et bilde fra photoshooten vi hadde (nok en gang) med Destiny nå nylig! Har fått redigert en del, så vil vise dere ei litta sneakpeak. Resten kommer snart! Kata og jeg samarbeida som sagt med disse bildene, med tanke på oppsett og idé, men det er jeg som har redigert alle jeg kommer til å poste her!
 

Det her er så klart ikke det beste bildet fra shooten, sparer det beste til slutt;) Men nå har dere en anelse iallefall!

Syns faktisk det er kjempegøy å holde på med det her, det å være kreativ og bare prøve seg frem. Jeg er fremdeles MYE mer fan av å ta bilder ute på kule locations, fremfor studio, men jeg må si det har vokst litt på meg. Studio minner meg lissom bare om VGS, hvor det som regel gikk i kun hvit bakgrunn. Det er jo gørrkjedelig. Men som sagt, det er bare til å tenke kreativt! Du kan jo putte hva som helst inn i studio omtrent, haha. Og jeg må si at julestemningen ikke akkurat er på topp her i Spania! Derfor er det litt ekstra koselig å ha shoots med juletema, for å prøve å tvinge litt spirit på oss, haha. Jeg skal prøve å få tak i medisterfarse her nede, det er jeg nesten bare nødt til! God lørdag♥Lightroom, ofc.

Det første jeg gjør med bildene mine, er å importere de til Lightroom. Jeg har ikke brukt det så veldig lenge egentlig, jeg har alltid holdt meg til Photoshop. Men det her, det er jo myye lettere og det sparer mye tid. Hvem som helst kan lære seg Lightroom! Jeg syns det er sykt kjekt at jeg kan gjøre så mye med farger og lys osv, uten å måtte sitte i flere timer. Nå er jeg ikke en profesjonell editor eller hva jeg skal si, og det er sikkert mye mer som kunne blitt gjort med disse bildene! Men som sagt gidder jeg ikke bruke flere timer på å overredigere hvert eneste bilde når det er til et blogginnlegg, så da passer det veldig fint at man kan gjøre såpass mye i ett program.
 


Det første bildet var så skeivt at jeg fikk vondt inni meg. Skjønner ikke hvordan folk ikke legger merke til sånt før de legger de ut, haha. Fix that crooked shit

 


Du kan også bruke en "spot-fjerner" til å fjerne ting, og det har jeg gjort med den ledningen i lufta der, kjapt, enkelt og greit.

 


Veldig fint at man kan gjøre bildet mye lysere, men samtidig tone ned "høylysa", altså de lyseste stedene i bildet. Hvis jeg ikke hadde gjort det hadde vinduene og bakerste del av bildet blitt heelt borte.

 


Her har jeg gjort bildet mye varmere og lagt på litt "grain" som jeg elsker så høyt. Men jeg har også gjort det grønne mer grønt, etter at jeg gjorde bildet varmere. Hvis ikke hadde bladene sett ganske brungule ut.

 


Her har jeg egentlig bare lysna opp skyggene litt, og heller gjort svart svartere! Hvis det gir mening

 


Eller så kan du jo så klart go a little crazey også, hvis du føler for det. Hahah nå følte jeg meg skikkelig blek på det originale bildet...

 

Som dere ser er det ikke kolossal forskjell på bildene, men det er de små detaljene som gjør bildene mye bedre og renere i mine øyne. Jeg tenkte jeg skulle tipse dere om en pakkedeal du får hos Adobe! HER får du både Lightroom og Photoshop, for kun 117kr i mnd?? Jeg syns det er billig, for det er ikke store summen å gi fra seg hver måned for to knæll programmer. Men tenker man et år av gangen blir det jo litt mer da. Får ikke betalt eller noe for å tipse om det her (er ikke helt der enda si), jeg bare vil dele en ganske god deal for de som er interessert i foto osv. Jeg personlig feks, har blitt veldig glad i sånne kornete bilder, og det er sykt enkelt å gjøre det i Lightroom! Sååå download it, the legal way :ppp


✎ Vi snakkes
Som jeg har nevnt tidligere er jeg stor fan av å gå gjennom gamle bilder på harddisken min. Vel, nå har jeg vært back at it igjen, og la merke til at jeg var så sinnsykt mye flinkere til å bare ta bilder før. Av random ting, av små ideer jeg hadde osv. De jeg har med her er ikke de "fineste" bildene jeg har tatt lissom, men det er morsomt å tenke på at jeg syns jeg er så ræva nå fordi jeg ikke kan så mye i photoshop osv osv. Men før kunne jeg absolutt NADA, og da syns jeg selv at jeg var ganske så flink atte. Morsomt å se tilbake på da iallefall! Tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier at jeg tok bilder hver eneste dag. Slenger med noen bilder av mæ sjæl og.

Hahaha, husker nå at jeg alltid satt navnet mitt i bildene før. Uansett hva det var lissom. Husker en som kommenterte at ho syns det var morsomt å følge med på bloggen og se hvor i bildene jeg hadde satt "sarah berg", fordi jeg ofte satt det sånn på skrått i en vinduskarm eller noe så det ikke skulle være så synlig. Ah, hver gang jeg ser gamle bilder så tenker jeg for meg selv at jeg skal bli flinkere til å ta bilder igjen. Og jeg vil gjerne det! Så vi får se :-)

Akkurat nå sitter Adrian og jeg på rommet mitt og spiller minecraft. Jeg er så jævla nørd på akkurat det! I fjor sommer brukte jeg helt sykt mye tid på å bygge et gigantisk slott og bondegårder og ja u name it. Så det frista og sjekke det ut igjen, haha. Spillet er jo helt meningsløst i seg selv, men det er et eller annet med det som gjør meg hekta når jeg først setter igang. Spørs om jeg blir det nå, men skal ikke se bortifra det. Minner meg bittelitt om sims. Tror egentlig greia med det for meg er det at man samler ting og kan bygge ting! Jaja, deilig med sommerferie vettøø.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Heldig er jeg som har en så pen venninne å fotografere once in awhile 💙


OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kim kardash aint got nothin on mey :Pp

Isabelle og jeg var ute i går for å ta litt bilder, og jeg fikk muligheten til å teste det nye kamera mitt! Det tar ikke like bra bilder som speilrefleksen, men det forventa jeg heldigvis ikke heller. Det er jo ikke av samme type kamera engang, så de kan lissom ikke sammenlignes. Men det er iallefall digg å ha litt forskjellig! Kvaliteten blir ikke noe bra her på bloggen som jeg har nevnt 70 tusen ganger, og det irriterer vettet av meg fremdeles. Jeg ANER ikke hvorfor, og jeg føler meg dum som ikke får det til. Jeg vil bare at kvaliteten skal reflektere det jeg ser på macen i filene mine.. Menmen, kanke få alt her i livet heller vel.

I dag har jeg hatt fri, så jeg har fått gjort kjeempe masse. Vært hos frisøren, sendt bilen på rens og tatt masse bilder av den, rydda hjemme ooog shoppa litt nytt til sommeren. Fikk lønning i dag se, heh. Jeg skal forresten selge bilen min, vet ikke om jeg har nevnt det før! Så det er derfor jeg har hatt photoshoot med den. Jeg begynner kl 14 på jobb i morgen, så jeg håper jeg rekker å sole meg litt før den tid!!! Kom igjen a sommeeer
Jeg løy litt da jeg sa jeg ikke hadde tatt noen bilder i helga, heh. Som jeg har sagt mange ganger så er jeg veldig gira på å øve meg litt på å ta bilder med 50mm linsa, da jeg syns det kan være litt utfordrende til tider. Så da broren min Adrian ville stille opp ble jeg veldig glaaad. Tror han var gira på noen bilder av seg selv uansett, så vi kaller det winwin. Jeg ble faktisk ganske fornøyd med disse bildene! Det er mye lettere å få finere lys og mye lettere å redigere i ettertid når det ikke er sol ute.
^ Favoritten ut av alle! 
Hahah det bildet her var egentlig bare kødd, men jeg syns det var litt fint allikavæl


Kjekkas ;-) Var det noen av bildene du likte? Hvis ikke blire juling! Merker at jeg har blitt litt mer rutta i photoshop nå, så det er deilig. Men som sagt, man kan aldri lære nok. Mye av toturials som er på youtube går utpå hvordan man skal retusjere huden og gjøre den finest mulig, men jeg syns ikke nødvendigvis man er nødt til å gjøre det for å få fine bilder. Vil så klart at det skal se mest mulig naturlig ut. Men det er jo fint å gjøre det mest mulig "rent". Uansett, jeg gleder meg veldig til å kjøpe litt nytt kamerautstyr. Jeg skal selge bilen min i sommer, og da får jeg jo litt cash jeg kan bruke på akkurat det. Blir spennaneeees. Egentlig hadde jeg tenkt til å kjøpe Canon mark 3, som koster rundt 30k. Men jeg tror heller jeg satser på Olympus Pen i første omgang, som passer bedre til hverdagslige bilder og som er lett å ha med seg på tur (roadtripen vi skal ha feks). Så kan jeg heller GO BIG etterhvert, haha.

Senere kommer et innlegg med mine resultater med iGlow serumet! Det har faktisk hjulpet meg veldig, so stay tuned.

 
I helgen er jeg hjemme i Fredrikstad igjen, så det her var alt jeg rakk å gå igjennom igår! Det ble ikke så veeeldig mange bilder som jeg/vi ble fornøyd med, men har noen flere jeg har lyst til å dele, tror jeg. Igjen syns jeg kvaliteten på blogg.no er helt bånn in the bøtt, men jeg prøver å bare ignorere det. Skjønner som sagt ikke hvorfor det blir som det blir, men det får bare være! Vet ikke helt hva jeg syns om den 50mm linsa jeg kjøpte meg heller. Enten er det kamerahuset mitt som fucker med meg, eller så er det jeg som ikke klarer å bruke den riktig. Vi får se, har jo kun brukt den noen få ganger.


 
 Skulle nesten tro det her var Isabelle sin blogg vettu, hahah. Men sånn blir det når jeg vil øve meg på å bli flinkere. Skulle nesten ønske jeg kunne være både fotograf og modell på engang, haha. Får skaffe meg en sjuk selfiestang. Det eneste som irriterer meg på disse bildene er hvor sykt overeksponert håret blir når sola skinner.. Det er sikkert en måte å redusere det på, både når jeg tar dem og i redigeringsfasen, så får håpe jeg finner ut av det etterhvert. Vet faktisk ikke om det er interessant for dere å lese om hva jeg syns om mine egne bilder og hvor vanskelig jeg syns ditt og datt er. Men har troa på at jeg kan bli mye flinkere etterhvert, fordi øvelse gjør mester vett. Håper jo at jeg kommer til å utvikle meg litt etterhvert, så da kan det være gøy for meg å gå tilbake i arkivet for å se hvor jeg "starta" og hvordan jeg holdt på før.

Nå skal det bli digg å være et par dager i Fredrikstad igjen iallefall. Har egentlig ingen spesiell grunn for å være hjemme denne gangen, annet enn å planlegge litt hvordan vi skal gjøre det med alle tinga mine her i Vinger osv. Jeg har fått hele familyn til å hjelpe meg med flere biler og henger og hele pakka, fordi jeg nekter å betale 3000kr for å leie en van igjen. Hvis det blir fint vær i helga tenkte vi å ta ei litta matbit på brygga, så krysser fingrene for det.
Vi prekæs!
Jeg har fått meg nytt objektiv! Canon 50mm f/1.4, så det var jo på tide, fordi det er ikke akkurat et nytt objektiv på markedet. Jeg er veldig veldig veldig fan av blurry bakgrunn med fokus på personen, og da passer det objektivet her ypperlig. MEN, jeg syns også det er utrolig vanskelig å få fokuset helt riktig der jeg vil ha det. Jeg vil ha blurry bakgrunn, og at resten skal være crispy af. Isabelle og jeg dro ut på søndag (faktisk) for å ta noen bilder, så lenge det var så fint vær. Hadde sett for meg hvordan bildene skulle bli og var skikkelig gira. Jeg ble sykt frustrert og nesten i litt dårlig humør...... Faen så vanskelig det skulle være å få til riktig fokus da!!!1 Har lest litt om det, og den linsa har en tendens til å fokusere på nesa istedenfor øynene feks, så lenge den som regel (alltid kanskje) er nærmere enn øynene, hahah. Så da måtte jeg ty til å stille den inn manuelt, og noen av bildene klarte jeg å få til riktig fokus. Men så lenge jeg KUN fokuserte på dette ble noen av bildene litt overeksponerte i lyse områder.

Samme det, dette kalles øving! Jeg ble fornøyd med disse bildene uansett, og det skader jo ikke at Isabelle er så pen:

Vi var så heldige at det lå to blomsterkranser der oppe? Haha, YES
^ Fav

Dett var dett! Da jeg kom hjem etter at vi hadde tatt bilder satt jeg meg ned og gjorde research med engang. "How to get a sharper image with 1.4, how to find the focus" osv osv hahah.. Jeg fant faktisk ut av at jeg hadde en litt rar innstilling iforhold til hva man burde ha da, så jeg har troa på at det kommer til å være litt mindre frustrerende neste gang, håper jeg iallefall. Syns det er gøy å ta litt bilder igjen, merker at man aldri kan lære nok i photoshop. Lærer jo nye ting hele tiden!! Morro vettø. 

In other news, nå er det nesten bare EN MÅNED til vi flytter til Fredrikstad igjen.. og jeg har allerede solgt sofagruppa mi, hahaha. Så nå har vi ikke sofa frem til vi flytter. Men det går bra, vi har tepper og puter og et gulv :Pppp Så sitte kan vi. Jeg ville bare få sofaene ut av verden, fordi jeg har ikke plass til de på vei hjem. Har faktisk solgt en del andre greier også, så jeg har tjent rundt 2000kr på å selge ting jeg ikke trenger lenger. Resten skal jeg gi til frelsesarmeen, fordi jeg orker ikke legge ut flere poster på salgsgrupper på face as, haha. Når jeg tenker på det blir det faktisk litt vemodig å flytte herifra, på grunn av menneskene jeg har blitt kjent med her. Men det går bra, vi sees sikkert igjen en eller annen gang!


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.