Det har tatt meg et år! Men endelig har jeg satt meg ned og lagd en samlingsvideo fra turen vår! Den er litt lang, på hele 11 minutter. Det er mye mer jeg kunne tenkt meg å ha med, men det er jo måååte på hvor lang den skal være. Har iallefall fått med meg det viktigste, resten er vel litt mer internt og morsomt for Anna og meg. Selvom en del i denne videoen også er ganske... hva skal jeg si, OSS! Jeg elsker den, har sett på den maaange ganger allerede, haha. Husk at du kan ta på HD kvalitet nede i høyre hjørnet. Det anbefales :-))))Jeg har nå vært hjemme fra min amazing backpackingtur i over tre mnd! Tia går helt utrolig fort egentlig, og nå føles det ut som at jeg har vært hjemme i en evighet. Føles nesten ikke ut som at jeg har gjort alt det jeg ser på bildene, haha. Blogginga svinna litt ut etterhvert, og det er fordi vi ikke gjorde så veldig mye de siste tre ukene. New Zealand var fint and all that, men det minna veldig mye om Norge, så det skilte seg ikke så veldig ut. Rart at et lite land på andre siden av verden kan ligne såpass mye på Norge i naturen og landskapet, men det er jo fordi vi ligger på ca samme avstand fra ekvator. Uansett, vi hadde ikke pakka med oss nok varme klær, og vi var ganske low on cash for å si det mildt. Så det ble til at vi nesten bare venta på at dagene skulle gå.. Litt kjipt at det ble sånn egentlig, så lenge vi mest sannsynlig aldri kommer til å være der igjen, men akkurat der og da følte vi ikke for noe annet, så da ble det bare sånn. Men vi hadde det jo gøy uansett, mye fordi vi hadde hverandre og alle vet at det er bedre å kjede seg sammen med noen andre enn alene.

Vi tok oss egentlig ikke bryet med å bli kjent med så mange heller, så lenge vi lengta hjem oog at vi bare var der i to uker. Men the funny thing about time er jo at den går uansett hva man gjør, så vi kom oss til slutt 9 timer med fly bort fra New Zealand, til vår siste destinasjon, Hong Kong. Og let me tell you, Hong Kong er ikke et sted man drar på ferie, haha. Det er så forurensa luft der, alt er møkkete og folk prøver å selge deg ecstacy på gata. Jeg syns det er utrolig kult at jeg har vært der og sett det med mine egne øyne da! Jeg er sykt glad for alt jeg har opplevd og alt jeg har sett. Føler jo nå at jeg er mye mer verdensvant, at jeg vet mer om andre land og deres kulturer osv. Og ikke bare i de landene jeg har vært i, for jeg har jo møtt utrolig mange mennesker from all over the world. Vår beste kompis fra hele turen var halvt tysk og halvt italiensk. Haha dere vil ikke tro hvor mange tyskere og svensker det fins rundt i verden. Makan! Møtte nesten ingen fra australia da jeg var i australia vettu. 

Som jeg sa, Hong Kong er et merkelig sted, lufta føles tung å puste inn og alt føltes ganske møkkete. Vi spiste baare på mcdonalds nesten, bortsett fra to ganger da vi prøvde oss på noe lokal mat. Restaurantene der var enten superdyre, eller bokstavelig talt street food som så helt blæ ut. Haha, vet ikke om vi var veldig kresne bare, men tror faktisk ikke det. Vet jeg klager mye over HK, men når jeg tenker på det i ettertid så var det egentlig ganske lættis. Tror vi fikk oss et lite kultursjokk for omtrent første gang gjennom hele turen.Bildet over og under viser hvordan det så ut i trappeoppgangen i bygningen vi bodde i..... Vi løp ned alle trappene fordi det lukta helt forferdelig der. Aner ikke hva det brune på veggen er, men det kan fullt mulig være alt du ser for deg.Når vi kom ned trappene var vi i 1 etasje, som bestod av alt fra folk som prøvde å selge oss telefoner og simkort, til små butikker med frukt??? Aldri i verden om jeg hadde kjøpt frukt her as.


Verdens minste mækkærn, haha!


 

Vi tok "tram" opp til "The Peak"! Et bittelite tog som går kjempe bratt oppover. Måtte stå foran døra så jeg ikke falt nedover i vogna. 


På toppen spiste vi på Bubba Gump, en Forest Gump inspirert restaurant! 


Vanskelig å få til bra bilder i mørket, + at det var sjokkfullt av mennesker der, haha
Har egentlig ikke så mange andre bilder, bortsett fra stygge bilder av oss hvor vi ser ut som uteliggere. Brydde meg ikke så mye om hvordan jeg så ut der borte, for det var siste stopp på turen, så var greit klar for å komme meg hjem! For Anna derimot stod det igjen 3 mnd til rundt om i Asia. Så det var skikkelig rart og litt trist da ho dro fra meg. Felte et par tårer da ho kjørte vekk med bussen gitt. Da hadde jeg resten av dagen alene i Hong Kong, før den sinnsykt lange reisa hjem. 12timers flyter fra HK til London var bittelitt forsinka, så da rakk jeg ikke flytet videre.. Endte opp med å måtte vente 5 timer ekstra i London før jeg endelig kom meg hjem til familien og senga mi <3<3 

 

Btw: Noen har spurt om mailen min i kommentarfeltet tidligere, angående noen spørsmål rundt det å backpacke. Mailen er sarahvberg@gmail.com :-) Jeg er ingen ekspert, men har da noen gode råd på lager, heh.
Vi flydde fra Cairns og inn til Alice Springs, før vi kjørte heeeelt ned til Adelaide. Og det gjorde vi på 6 dager, midt i Australia. Her er det faktisk ingenting å se omtrent, bortsett fra natur da så klart. Og det var det vi var ute etter, ting litt utenom det vanlige. Vi sov ute under stjernene hver natt bortsett fra èn, og det var kjempe fint. Det var også kjempe KALDT. De ville at vi skulle betalte 20$ for en sovepose, men det nekta jeg å betale, så lenge vi allerede har betalt masse for selve turen, og de VET at vi trenger en. Soveposene var med i traileren hele veien uansett, så syns vi skulle fått de gratis. Men jeg klarte meg uten, jeg bare pakka meg inn i masse klær, og ble litt forskjøla. HAH, mine penger får dere enteeee. Skal prøve å sortere bilder litt etter dagene, men bryr meg ikke så veldig mye om det! Bare legger ut.
Vi stod opp 04.30 to av dagene, så vi fikk med oss soloppgangen. Vi så fine soloppganger hveer dag da!


Dette er Uluru, en svæær stein som vi så første dagen.


Måtte kjøpe oss hatter og fluenett så vi ikke ble spist levende..

Se her se, her har jeg pakka meg inn med tre bukser, to gensere, en cardigan, en olajakke, et skjerf, to tepper og to par sokker. Jeg kunne nesten ikke bevege på meg... Den brune posen dere ser under er en "swag" som de kaller det her. Det er på en måte et liggeunderlag som kan lukkes igjen. Men den er ikke fora eller noe, så den hjelper ikke så mye mot kulda.. Derfor endte alltid opp med å dra glidelåsen helt opp og pakke meg helt inn.

Dag nummer to gikk vi i "Kata Tjuta":
Dag nr tre gikk vi i Kings Canyon, som definitivt var det fineste stedet på hele turen:

Her ser vi månen går ned! Såpass tidlig var det.. Og bak oss kom sola opp.


Viser meg frem i Kings Canyon :P
Anna til høyre og meg i skyggen! Kult bilde syns jeg


Gruppa vår!Vi kryssa en grense og måtte stille klokka en halvtime frem:


Så var vi i en bitteliten gudsforlatt by som heter Coober Pedy! Det ser ut som en by fra en gammel western film, og det var absolutt ingenting å gjøre der. Så ingen butikker eller noe,bortsett fra en matbutikk og en bensinstasjon. Og et pizzasted. Utenfor matbutikken stod det "Fersk fisk hver torsdag", hahaha.. Byen ligger midt ute i ørkenen, så det er kanskje ikke rart. Byen er kjent for Opal, en form for edelsten! Alle menneskene i byen bor under bakken, eller da altså inn i fjella. Det er fordi de pleide å grave og sprenge etter Opal før i tiden. De gjør det nå også, men litt utenfor byen bare. Så hvis du vil flytte dit må du bare kjøpe deg et område/en stein, også kan du grave og utvide og lage så mange rom som du bare vil, så lenge du ikke sprenger deg inn til naboen. Hahah, sykt.

Det stod skilt ooover hele byen "BUY OPAL HERE" osv osv. Vi var på et museum og lærte litt om det, og der kjøpte jeg meg et lite smykke av ekte opal! Ganske fornøyd med det faktisk, men tør ikke bruke det før jeg kommer hjem, haha.


Her sov vi èn natt, under bakken.

 
Sånn så det ut inni et display hjem vi fikk se! Må være rart å leve under bakken, men guiden vår sa at ho ikke klarte å sove over bakken lenger, fordi det var for lyst. Under bakken er det HELT mørkt og HELT stille, så ho sov som en stein (hehe).


Vi var også innom et senter for kengeruer i Coober Pedy! Seee på den nydelige bebisen æ. Den var nå blitt foreldreløs da, så lenge noen kjørte på moren hans. Han lå i pungen på magen hennes, så de som kjørte på mammaen hadde redda han og tatt han med hit.

Etter det kjørte vi innom en sted kalt "Hart Salt Lake". Ser nesten ut  som snø midt ute i ørkenen: Til sammen kjørte vi 2780km gjennom ingenmannsland, midt i Australia! Det var en kjempe slitsom tur, men også en kjempe morsom og spennende tur! Jeg har aldri sovet ute under stjernehimmelen før dette, og jeg har opplevd masse nye ting!! Glad for at jeg har denne opplevelsen :-D
Etter fire dager med dykking kan vi nå kalle oss sertifiserte dykkere, eller "Certified Open Water Diver" som det så fint heter. Det var en helt fantastisk følelse å fly gjennom vannet 18 meter ned, som er det lengste vi kan gå som open diver. Jeg kommer definitivt til å gjøre det igjen!! Og det er som er så fint nå er at jeg kan gjøre det hvor som helst i verden, pga det kurset jeg tok nå. Vi så maaassssse fisk, to skilpadder, to stingrays og litt andre diverse kule ting, men vi kunne bare ha med oss kamera på det siste dykket vårt, så fikk ikke tatt bilder av alt. Men det var virkelig verdt å stå opp 05.30 for å dykke i soloppgangen. Tror dette er den kuleste opplevelsen jeg har hatt på hele østkysten! Dette oog skydiven da så klart, hehe.


Her er det en skilpadde nede i venstre hjørne!


For å få serfikatet vårt måtte vi gjøre et par skills under og over vann! Her måtte jeg dele luft med Anna! Alle har en ekstra regulator på vesten sin, i tilfelle noen gikk tom for luft. Det hadde jo vært kjipæærn.


Så måtte vi ta av oss maska under vann! Det er ganske nervepirrende, fordi vi sitter faktisk 18 meter under vann.. Man er redd for at det skal komme vann opp i nesa feks.. Men man må øve på det sånn at man vet hva man skal gjøre i tilfelle maska di på en eller annen måte faller av under vann. Da kan man ikke bare styrte til overflaten, fordi da får ikke nitrogenen i lufta i tanken nok tid til å forlate kroppen din. 9 meter i minuttet er det raskeste man burde flyte oppover.


Meeen jeg greide det heldigivis


Hahah her fikk vi serfikatet vårt under vann av vår kule intruktør, Ethan (nemo)


Mate fisk fikk vi også!


DET HER ER DET SYKESTE JEG HAR GJORT! Herregud den følelsen i magen når man faller ut av flyet og ingenting holder igjen, du bare svever. Det kila skikkelig, vet nesten ikke hva jeg følte akkurat der og da! Hahah og jeg skrek så mye at jeg ble tørr helt ned i magen... Neida men man blir jo helt tørr i munn hvis man åpner den, men det gikk ikke å holde den igjen heller. Ble noen morsomme ansikter på maaange av bildene, og huden min flyr jo rundt overalt på grunn av all luftmotstanden, haha. Uansett, Anna og jeg satt i samme fly, noe som gjorde det mer spennende på vei opp. Begynte å bli veeldig nervøs da jeg så de andre begynne å falle ut av flyet, og jeg bevega meg mot utgangen. Men før man vet ordet av det fyker du ut også! Anna var helt til sist tror jeg hahah.HAHAHAH
Så fikk jeg lov til å styre litt på vei need, og det var også veldig gøy! Kilte i magen hver gang jeg svinga litt.Vi hoppa fra 14.000ft, så vi falt fritt i ètt minutt før vi svevde ned resten. Det var over utrolig fort, ville nesten bare opp og gjøre det igjen! Men herregud det var så sykt kult, håper jeg får gjøre det igjen en eller annen gang. Adrenalinkick ut av denne verdenen.. 
Vi var noen dager på Magnetic Island, en superkjedelig øy etter min mening.. Fantes ingenting å gjøre der, alle butikkene hadde dårlig utvalg, var dyre og stengte drit tidlig. Stranda var ikke så veldig pen, og man kunne bare bade innefor et spesielt område pga jellyfish season. Meeen det var en bitteliten dyrepark som lå helt inntil hostelet vårt, og vi hadde et besøk der inkludert i prisen vår! Vi holdt en koala, slange, skilpadde, babykrokodille og et par andre øgledyr, haha.


Stygg skilpadde egentlig
Her leker jeg gudinne med slangen
Babykrokodille, og en ting som lukta skikkelig bæsj..... Husker ikke hva den heter.


Og søøteste koalaen da så klart! Den er kanskje søt, men den er skikkelig kjedelig.. Sover 20timer i døgnet og spiser resten av tiden, haha. Sikkert noen som misunner den det livet. Nok engang, bare bilder av meg her, nettet er for tregt til at jeg gidder å laste opp bilder av Anna. Det her er jo mest for å vise de hjemmee!

Sååå dro vi til Mission Beach hvor vi er nå, og det første vi gjorde her var å rafte ned Tully River! Det var ikke like ekstremt som det vi hadde sett for oss, men det var sykt gøy fordet! Og det var utrolig fint rundt oss! Vi hadde en ganske bra og morsom gruppe da, og det er seriøst nesten hele opplevelsen av ting. Får du en kjedelig gruppe så blir liksom resten litt mindre kult. Men vi har som sagt vært kjempe heldige omtrent overalt :-D
Vi hoppa fra en klippe også!


Offf jeg sitter i 38 grader for å blogge, jeg holder på å døøøøøøøøøøøøøøøøø. Nå er jeg endelig ferdig med opplasting av alle bilder, etter 2 timer. Kommer et innlegg med SKYYYYDIVING etter dette, hihih.
12 til 14 februar var vi på båttur rundt i The Whitsundays med 30 andre mennesker! Vi fikk den beste gruppa ever, så det var kjempe morsom hele tiden. Bortsett fra da jeg fakisk ble sjøsyk.. De anbefalte oss å kjøpe tabletter mot det før vi dro, men jeg har aldri blitt noe særlig syk på båt før, så jeg droppa det. Typisk at jeg blir syk da vettøø. Men det var absolutt verdt det! Vi fikk servert god mat tre ganger om dagen, vi snorkla og så litt av the great barrier reef, vi hoppa fra båten, vi hadde morsomme diskusjoner på kvelden, oog vi var på Whitehaven beach. Det er en av verdens fineste strender faktisk, og det kan jeg si meg enig i! Den er enoorm, fikk ikke bilde av hele.


Dylan, som er en av de beste vennene vi har fått her nede faktisk! Men som sagt før, man kjenner folk i en liten periode før man drar forskjellige veier, så vi var bare to dager sammen med de folka på båten. 


Det er jellyfish season tror jeg det var, så man må ha på seg "stinger suits" når man bader, så man ikke blir brent på noen tråder.
Litt flere sitteplasser hadde ikke gjort noe da.. På kvelden regna det, men det gjorde ingenting så lenge det eegentlig skulle være strom hele tiden mens vi var der. Var ganske heldige som fikk sol da vi gjorde ting på dagen.

Nettet er altfor tregt til at jeg gidder å laste opp noen bilder av bare Anna, det får ho nesten gjøre sjæl! Hahah ho har ikke blogga siden forever.
Lake McKenzie ligger ca 40minutter med bil inn i skogen på Fraser Island, og det var helt sykt fnt. Jeg ble helt blown away av hvor fint det var med det klare vannet som sakte men sikkert gikk over til mørkeblått. Da måtte vi jo ta noen undervannsbilder, hehe. Jeg elsker hvordan sola blir reflektert og hvordan den lager fine behagelige mønstre under vann! Alt med vann er fint! Fargen, lyden, luftbobler, følelsen av å være i det, både over og under og ja u name it. I love watah. Hahah men man burde seriøst sette pris på hvor mye fint naturen har å by på. 


Bare jeg som syns det bildet her var skikkelig behagelig?Lake Wabby


Eli Creek, et liten elv som også blir kalt for "hangover creek", haha. Vi var litt hangover fra kvelden før, men så fort vi la oss her og fløt ned til starten så følte vi oss myye bedre med engang. Sikkert fordi vannet var 18 grader, hehe.


Bil nr 1 er oss, den heelt til høyre. Vi var på gruppe med fem andre jenter, to fra sverige og tre fra usa


Brandon, guiden vår.
Man kjører på stranda??? Haha det er helt vanlig på den øya her, og man gjør det whenever man skal et sted. Trafikk på stranda liksom.
Champagne Pools


Her står vi på Indian Head

Fraser Island var en svær og ganske fin øy! Den var ikke like fin som det jeg hadde sett for meg, men helt klart verdt turen dit! Vi hadde det utrolig gøy med gruppa vår og de andre gruppene også. Man får aldri gå til stranda alene, man må alltid være fire pga alle dingoene som bor på øya. En dingo er en slags villhund som tydeligvis var ganske farlig. Flere hadde blitt angrepet og spist på hvis de gikk alene, eller var uforsiktig på kvelden. Hahah det fikk vi liksom høre før vi dro dit, men campen var dingosikra da, så det var jo ikke så farlig. Vi så faktisk noen på stranda da vi kjørte forbi, og det er vanskelig å se for seg at de ville spise meg.... Kjempe søte var de faktiiisk. 
Nå har vi vært på en kanotur i Noosa Everglades i 3 dager uten internett, eller signal i det hele tatt, uten ordentlig do, og ja u name it. Nakken min er halvveis ødelagt etter å ha sovet i telt i to døgn, men jeg har hatt en overraskende bra tur. Vi trodde det skulle regne alle dagene, men det regna kun på natten, noe som bare var deilig. Vannet der oppe så ut som te, altså det var helt svart, og når vi bada i det så vi helt oransje ut. Og det var sykt varmt på overflaten, men iskaldt nede ved beina. Jeg og Anna sov i telt sammen med tre andre jenter, faktisk en fra Moss også! Haha så sykt tilfeldig at man møter folk på andre siden av jorda. Kjempe koselig jenter som jeg er glad vi havna i telt med :-D

 

Av en eller annen grunn bestemte vi oss for å snu kanoen... Det funka ikke så bra!

Den andre dagen gikk vi tilsammen 1,2 km og pandla tilsammen 1,2km!!!! Så det var en helt sykt slitsom dag, men det var jo morsomt også! Vi dro for å se The Cooloola sandpatch, som er en stooor sanddyne langt oppe i fjellet! Sanden har blåst inn gjennom skogen fra stranda i mange år, og det blåser konstant der oppe sånn at den alltid flytter på seg. Vanskelig å forklare, men ganske kult å ha vært der!I morgen drar vi til Frasier Island med kritthvit sand og gjennomsiktig vann!! Håper bare vi får fint vær. Og nå har vi faktisk vært i Australia i over 2 mnd. Over halvveis allerede. Gleder meg til å komme hjem, men vil ikke hjem helt enda!


Hahah ekte turgåær
 


Noosa main beach is tha place. Dagene består for det meste av strand, chill, mat, sol, strand, basseng, mat, sol, chill x100000 ooog strand...
Kan ikke akkurat klage.

Rar fuglSå var vi så heldige at vi fikk med oss solnedgangen på vei ned a gitt! Det var en varm og slitsom tur.... Lettere på vei ned da, for da kunne jeg jo bare renne nedover bakkene og lande i ei bøtte i enden... Neida, men ble for det meste utsiktsbilder her, mange av de er ganske like, så jeg valgte å ikke ta med så altfor mange. Men det var en fin tur, med mange fine utsiktspunkter! Også var det godt å bli litt støl i beina syns jeg. Nå er det lørdag kveld her nede, men vi skal ikke ut. Kutter ned på drikkinga som sagt, orker ikke bruke all energien min (eller pengene mine) på å drikke. Pluss at vi drar til Surfers Paradise i morgen tidlig da, så det er jo like greit. 


(Undervannsbilder er søren ikke lett)
 


Vi var èn natt i tidenes hippieby langt oppe i fjellene! Det var sykt koselig på hostelet, men èn natt holdt mer enn nok.


Her sov vi, i "teltet" til høyreSkal man til Nimbin så holder det egentlig med en dagstur, er ikke så altfor mye å se rundt om i byen. Akkurat nå er vi i Byron Bay, og skal være her frem til søndag før vi drar videre til Surfers Paradise. Været har ikke vært helt på vår side de siste dagene, så alt har ikke gått helt som vi hadde tenkt. Det er et fyrtårn her i Byron med sykt fin utsikt som vi skal gå til, men det gidder vi ikke når det er overskya. Så jeg håper det er bedre vær i morgen! Å gå dit er liksom obligatorisk hvis man først er her.

To bilder fra insta (sarahvberg, hehe). Byron har en sykt laaang og fin strand 1 minutt fra byen, altså den ligger i enden av gågata liksom. Elsker å være på den, siden det er så langgrunt og klart vann. Bare sola hjelper til litt nå så blire bra! Orker ikke blogge hele tiden, så for de som faktisk følger med, så oppdaterer jeg oftere på instagram. Men syns ikke det går så altfor dårlig med blogginga heller, er bare litt ork når jeg må betale for nett eller sitte i resepsjonen. Ellers står alt bra til, gleder meg til skydive og bungy jump!!!

Hvordan er været hjemme ææ?
"The real surfers paradise" som folka her kaller det! Vi har nå vært i Yamba i to dager, et lite sted som ikke veldig mange turister drar. En sykt koselig og fin by hvor alle hilser, alle hjelper deg hvis du ser lost ut, og bare er generelt hyggelige hele tiden. Det er ikke så veldig mye å gjøre her, altså byen er veldig liten. De har feks kun ètt utested som alle drar på, hahah. Så når du fyller 18 så kan du endelig dra på samme pub som foreldrene dine!! ;D Juhuu. Men jeg syns faktisk det er kjempe deilig! Etter å ha vært i storbyen (Sydney) i en hel mnd, så blir man ganske lei egentlig. Etter at man har sett operahuset osv så er det jo som en helt vanlig storby, bortsett fra at det ligger mange strender kort avstand unna da. Likte meg veldig godt i Syndey, meeen liker meg faktisk enda bedre her. Nå kommer vi til å se mer eksotiske steder, og det har starta ganske bra her i Yamba! Vi bor på et hostel, faktisk det eneste hostelet som er her, og deler rom med 6 andre hyggelige jenter. Alle er veldig sosiale, så vi sitter nesten alltid oppe på taket og spiser mat, drikker øl og bare koser oss. Gøtt å væra i live dere!! 
Den bakken der er mye brattere enn hva det ser ut til.. Jeg dør sånn halvveis hver gang jeg må gå opp


Veien ned mot stranda er ikke så verstStranda heter faktisk "Pippi beach"Helt alene!! Laaang strand da

I kveld gikk vi en kveldstur for å se på delfiner, så lenge de nesten svømmer helt inne ved stranda!! Vi så kanskje fire stk tror jeg, og turen var kjempe fin i solnedgangen også. Tok bare 10 minutter fra hostelet.
Det bildet her minner meg skikkelig om løvenes konge, av en eller annen grunn!

Så langt liker vi oss skikkelig godt her i Yamba, nesten synd vi bare skal være her frem til lørdag, før vi drar videre opp til Byron Bay. Men jeg tror det blir minst like fint! Nå har jeg brukt 1 time på dette innlegget, internettet er ikke akkurat veldig samarbeidsvillig. Jeg må uansett legge meg, klokka er snart halv ett på natten her, og vi skal opp klokka 8 i morgen tidlig for å surfre :( livet mitt suger sånn....... Skal ta med goproen og sette det foran på brettet, så jeg kommer sikkert til å blogge i morgen også! Der ser dere byen i bakgrunnen!

Hahaha se hvordan vannet forvrenger ansiktet vårt på bildet til høyre! Morsomt med Gopro, syns nesten det er et must om man skal ut og reise. Denne stranden heter Camp Cove! Og som jeg sa i går, så tar man bare ferge fra byen inn til Watsons bay, så er man fremme på stranden etter ca 10 minutter til fots. Ikke dårlig at man kan finne såpass fine og koselige strender så nærme sentrum. Men jeg gleder meg til å se kritthvite strender når vi kommer til Frasier Island, DET blir fint det! Nå ,må jeg nesten ordne meg, for om litt skal vi til et utested som heter Ivy! Vanligvis må man betale 40 dollar i inngangspenger eller noe tror jeg, men hver torsdag så er det heelt freeeeeeeeee. Hejdå!(De tre nederste er screenshots fra video)

I dag har vi gjort som vi gjør veldig mange andre dager: nemlig dratt på stranda! Valget falt på Coogee beach i dag, og det var superfint! Været var perfekt, og grillmaten smakte helt ok, heh. Til tirsdagen drar vi oppover østkysten som sagt, så vi har planlagt den uka her ganske nøye sånn at vi rekker å få gjort alt vi vil gjøre. I morgen skal vi feks på stranda igjen, men da tar vi turen over til Camp Cove! Vi har vært der to ganger før, men vi syns den er såpass fin og hyggelig at vi vil se den en siste gang. Tiden går kjempe fort her syns jeg!! Vi trodde vi hadde kjempe god tid, men brått er den siste uka fullstappa med planer. Ikke at jeg klager på det :-D

Anna har forresten kjøpt seg gopro ho også, modellen over min! Så da har ho jaggu te mæ slengt sammen en liten film også. Ikke dårlig!
Vi tok faktisk ikke så mange bilder på nyttårsaften.. Bare noen fra tidligere på dagen hvor vi var på hostelet til en venn av oss, men de er lite flatterende med tanke på hvor sinnsykt varmt det var der.. Herregud vi hadde liksom prøvd å pynte oss litt (det var jo tross alt nyttårsaften), men egentlig skulle jeg ønske jeg hadde på meg shorts og singlet. Vi så ikke fyrverkeriet i byen, med tanke på ryktene som sa at det skulle være flere hundretusen mennesker der. Isteden var vi på Manly som ligger en halvtime unna, som hadde sitt eget fyrverkeri. Det var ikke all verdens, menmen. Angrer litt på at vi ikke trosset havet av mennesker sånn at vi fikk sett det verdensberømte fyrverkeriet, men i bunn og grunn er det jo bare fyrverkeri. Jeg overlever, overraskende nok. Vår feiring var mer avslappa, da vi satt på håndkleet mitt på stranda og tente frusere da himmelen sprengte. Håper alle hjemme hadde det fint, dere skal vite at jeg tenkte ganske mye på dere! Spesielt en. Lurer på hvordan jeg tilbringer nyttår neste år, tror det står i stor kontrast til dette året. Alt i alt var det en bra kveld :-D
Hej! I dag har vi vært på en dagstur til  Manly, som er et område litt utenfor Sydney sentrum. Det tar vel rundt en halvtime med ferge, og i dag har det vært sykt fint vær hele dagen, noe som betyr mye folk. Du føler deg som en skikkelig turist når du sitter på ferga, spesielt når du hører at folk knipser bilder i hytt og pine rundt deg (og at du i tillegg tar noen bilder selv....) Men det er tross alt en ganske fin og avslappende tur.

På vei til ferga. Når man går her så mange ganger så glemmer man liksom hvor høyt og svært alt er, haha


Anna var kjempe keen på photoshoot i dag tidlig


Hahah typisk turistbilde. Det der er forresten Sydney Harbour Bridge


Se, vedder en tusing på at absolutt alle som er på bildet har tatt bilder av operaen

Når vi først har lagt oss ned på stranda så er vi ikke så flinke til å ta bilder dessverre.. Saltvann, sand og kamera er en dårlig kombo. Men her er ryggen til meg og Markus da iallefall!! Haha, vi ser jo kjempe røde ut, men det er bare filteret Anna har brukt. Tror vi var på stranda i nesten fire timer, før vi spiste litt mat og noen drakk litt øl. Det gjorde ikke jeg da, for jeg orker rett og slett ikke drikke øl hele tia.. Partypooper azz.


Meeeen jeg har vært nørd og laga en bitte liten video fra i dag da. Bare en liten film for å vise hvordan noe av hverdagen vår kan være, og hvordan det er rundt oss! Ikke store greiene, men tipper foreksempel mamma syns det er litt gøy å se. (Husk at du kan trykke på det lille tannhjulet og forbedre kvaliteten, mamma!! Adrian får hjelpe deg, heh)

I morgen er det nyttårsaften og greier!! Haha, det er helt sykt at 2014 er over allerede. Vi hadde jo lyst til å se fyrverkeriet ved operahuset, men etter å ha blitt fortalt at det er helt siiinnsykt mange mennesker der, jeg snakker mange mange tusen mennesker, så velger vi å droppe det gitt. Har møtt noen australske og spurt de litt angående det, og de sa at alle fra Sydney bare drar vekk fra Sydney liksom, og at det er helt fælt å være i byen den kvelden. Så vi skal på beach party på Manly med noen svenske venner istedenfor! Tror det blir minst like bra! Tiden går jammen fort også, nå har vi snart vært her i en måned allerede, hahah. Føles virkelig ikke sånn ut. Nå kan jeg nesten ikke vente med å fortsette turen som sagt, er litt trøtt på storby (selvom strandliv bare er en buss/fergetur unna), så jeg gleeder meg til å oppleve litt mer natur og litt mer "eksotiske" ting. Storby er storby på en måte, det har jo alle sett. Menmen, håper alle hjemme får en super nyttårsaften :-D

Cheers!
 Her kommer et lite bildedryss, og alt er helt random sammensatt. Er til og med bilder fra hostelet vi var på de første dagene. Men bilder er vel alltids gøy, så tenkte jeg skulle dele litt som ikke har fått plass i noen andre innlegg :-D


Martins place, ved lindt cafe hvor 15 stk ble holdt som gisler for litt siden..
Den første handleturen vår gikk det hull i posen.... 
Julaften her i Sydney ligna ikke på julaften hjemme i det heeele tatt. Juletiden her har for det meste inneholdt alkohol... På selve julaften var vi på uteplassen til et hotel i sentrum med rundt 40 svensker, og det var kjempe koselig! Ble kjent med hyggelige mennesker, spilte beer pong og hadde det gøy. Gjett hva vi spiste æ? Hamburger... På julaften!! Hahah må innrømme at jeg savna ordentlig julemat ganske mye den kvelden. Medisterkaker med surkål og potet i brun saus mmmm herregud noe av det beste jeg vet. Men får holde meg til neste år vel... Utover kvelden fikk vi brått gratis inngang + èn gratis drink på en bar som heter Scubar, så mange dro videre dit: 

De hadde sånne lys som gjorde at alt hvitt lyste skikkelig, så da var jeg solgt med engang! En av de beste utestedene vi har vært borti her etter min mening, så jeg regner med at vi tar turen tilbake hit før vi drar fra Sydney. Etter det dro vi opp i Hyde Park og bare slappet av mens vi hørte på musikk!
Hahah se så liten og dum jeg ser ut fra Anna sin sitteplass. Jeg, Jesper og Anna satt oppe på et høyt gjerde omtrent resten av kvelden, bare fordi vi kunne liksom :P Pluss at vi måtte søke ly fra en uteligger som spurte oss om sigg hvert 5 minutt da..

Dagen etter var det jo 1.juledag, den dagen hele verden har fått for seg at det er fest, inkludert oss, så da var vi jaggu ute igjen. Begynner ærlig talt å bli lei av å drikke nå, jeg som vanligvis ville valgt å slappe av hjemme med digg mat og film istedenfor å dra ut. Men her nede blir det til at man gjerne drar ut litt mer, så lenge det er sånn man får seg bekjentskaper når man verken jobber eller studerer her. Vi var på fest hos Ebba og Wass, som bor rundt 5 minutter unna oss. De er så snille og koselige, og herregud de har den største baren som er fritt frem for alle??! I alle dager.. Anna miksa noen digge drinker til oss, ho er jo bartender tross alt, så måtte gripe muligheten! 
Hahah vi fant noen briller med en styrke ut av denne verdenen. Anna var blind i flere minutter etterpå. Vi spilte (så klart) beer pong her også, noe det viser seg at jeg faktisk er litt flink i! Har aldri spilt det før jeg kom ned hit.. Skjønner ikke hvorfor, fordi det er jo kjempe gøy :D 

Uansett, nå holder jeg meg alkoholfri frem til nyttår iallefall, orker ikke drikke omtrent hver dag selvom jeg er på "ferie". På mandag skal vi gå og levere ut litt CV'er, fordi vi føler vi trenger litt rutine og noe fast i hverdagen. Spesielt nå som vi bor på ett sted. 13 januar reiser vi oppover østkysten og bor sjeldent lenger enn 4 dager på hvert sted, så det gleder jeg meg til! Men da er det greit å jobbe litt nå for å ha litt ekstra å rutte med når den tid kommer.

Cheers!
Vi bor som sagt i Surry Hills, i et share-house. Vi har ett rom som er bare vårt, også deler vi do, dusj og vaskemaskin med de to andre romma i første etasje. Så er det likt oppe. Ute har vi et lite fellesområde med grill og komfyr osv, men de folka som bor her er ikke så altfor sosiale har vi lagt merke til. Snakker med de nå og da bare.

Da vi først så rommet ble vi egentlig litt skuffa, så lenge det var så lite og kjedelig. Vi hadde sett for oss noe litt større og litt mer leilighetish. Men vi bestemte oss for å gjøre det beste ut av det, så vi kjøpte litt pynt og en mintplante hahah. Vi skal jo være her en stund, så da gjelder det å ha et sted man føler seg komfortabel og et sted man liker å være. Etter at vi hang opp litt plakater og stuff ble det mye bedre!
Se, ble ikke så ille det?? Anna sover til venstre og jeg sover til høyre.


Begge kjøpte seg en bagg på John Legend konserten, så de har vi hengt pent på veggen


Hahaha her om dagen GLEMTE vi faktisk å bruke solkrem på stranda.... Det var overskya da vi la oss ned, så vi tenkte at vi kunne vente litt. Men da sola kom frem glemte vi så klart det.. Hvorfor merker man ikke at man har blitt stekt levende før man kommer hjem? Haha stakkars Anna, gikk verst utover ho dessverre.


Lille vasken vår til venstre, og mitt lille krypinn til høyre, haha.


Kan ikke akkurat skryte på oss et variert kosthold her nede.. Vi har vel spist spagetthi/pasta bolognese neeesten hver dag siden vi flytta inn her. Det var det jeg lova mamma at jeg ikke skulle gjøre, men hallo. En pakke med spagetthi koster under 6kr, OOG det er knallgodt. Jeg elsker det <3 Skal mye til før jeg blir lei.
Men vi har laget noe annet også da, èn gang. Det ser ganske godt ut, gjør det ikke? Det hadde det vært også, hvis det ikke var for at vi hadde kjøpt kotelett av LAM, og ikke gris.. Haha vi fikk oss begge et lite sjokk da vi tok en bit.. Tror vi holder oss til spagetthien litt til.

Det er kanskje ikke verdens fineste leilighet/rom, men det holder for oss! Det er jo litt deiligere å ha sitt eget sted, at man kan pakke ut tinga sine osv. Det kan man liksom ikke når man bor på hostel. Det er mer sosialt å bo på hostel, men det er litt friere med eget rom. Jeg liker meg her, men jeg gleder meg veldig til å fortsette på reisen gjennom Australia. Føler jeg har sett nok av Sydney nå, selvom jeg sikkert ikke har vært i halve byen engang. Men jeg har jo fremdeles god tid på meg til å utforske litt mer! Vi må jo ta turen innom dyreparken her iallefall, fordi jeg fikk inngangsbillett  i gave av Anna :D Sniiiilll!
Natt til søndag og resten av søndagen feiret jeg bursdagen min her i Sydney! Ble hele 20 år, wihu. Ikke at det gjør noe forskjell når det gjelder drikke eller å komme inn steder her nede, men godt å vite at jeg endelig kan komme inn på de feeetaste klubbene hjemme i Fredrikstad (som om jeg ikke har vært der før, heh). Vi var på tre fester som sagt, natt til søndag, og det var sykt fett. Skikkelig spontant og vi møtte mange morsomme mennesker som jeg dessverre ikke fikk navnet til engang. Alle bare snakka og hadde det morsomt. Men det var gøy å oppleve en hjemmefest i Australia, og faktisk møte noen som er herfra. Føler det nesten bare er backpackere eller folk fra andre land som er her. Så overraskende nok har vi møtt få australske mennesker her i Australia!!! Hahaha her er bilder fra to forskjellige fester. Den første festen var det brått et stort pingpong bord, og jeg eide de fleste. Neida, men jeg kom faktisk ut fra do og ser at Anna spiller ping pong med noen, og ho ber meg om å ta over. Jeg tenker jo at det er fordi jeg er så sykt epic flink at ho vil at jeg skal spille, men neida, ho ville bare ut av det fordi det var nemlig strip pingpong..... Noe som betyr at man må ta av seg et klesplagg hver gang du taper. Jeg skjønte ikke det før han duden på det andre laget stod i bare undertøyet. Jeg og jenta på laget mitt backa ut med engang det ble seriøst hahah, så stakkaren på bildet ble stående i undertøyet alene gitt. På den siste festen var det noen som hadde temafest, alle måtte ha på seg badekåper. Og han på bildet skulle absolutt lære meg hvordan man drakk fra albuen. Se på den flaska æ, flaska over alle flasker as. Det var faktisk bare vann i den der da, takk gud.På søndag gikk Anna og jeg en tur i "The Royal Botanic Garden" og spiste syyykt god biff på brygga. Anna spanderte og greier, ikke dårlig å ha bursdag gitt, hihi. Alt i alt er jeg kjempe fornøyd med hvordan alt ble :-D Tusen takk for alt, Anna, og litt til dere randoms jeg møtte den kvelden hahah. Cheers! Bye! Seeya! Hejdå!
Australsk tid: 01.10 natt til mandag

Helluuu. Tenkte jeg skulle vise dere hvordan det ser ut i nabolaget vårt, om jeg kan si det sånn. Vi bor i Surry Hills, som er et stort område eller et suburb da. Kjempe fint her, spesielt når sola skinner og det er mange som sitter i parken feks. På lørdag satt vi i parken med to svenske venner av oss (det er bare svensker her herregud), også kom det en fremmed hund bort til oss som var så sykt myk og søt. Senere på kvelden dro vi ut, eller vi dro på en hjemmefest faktisk! Morsomt å oppleve en australsk hjemmefest, det var skikkelig morsomt og koselig. Vi var innom tre stk tror jeg det var, så kvelden ble veldig vellykka etter min mening! Mye fordi absolutt ingenting var planlagt, alt som skjedde var så spontant og tilfeldig, og det likær vi! Det var faktisk bursdagsfeiringa mi, så lenge jeg blir 20 år nå den 21.desember! Føles rart å ikke være hjemme på den tiden her, men hvor mange ganger har jeg ikke vært og kommer til å være hjemme på jul liksom.
Inngangsdøra vår


Her lager vi mat sammen med den ene tyske jenta som bor på rommet ved siden av oss


MMMMmmmmm


Haha mange av husa ser sånn her ut... Ikke akkurat veldig julestemning?? 
Vanen til de tyske jentene i huset, sykt kul


Njuter
See på han da, bare 13 uker gammel!!
Hei! På torsdag så vi John Legend i Operahuset (!!!!!) her i Syndey. Jeg syns det er sykt kult at jeg faktisk har vært på konsert der inne.. De fleste turister tar bare bilder utenfor og ser det bare fra utsiden, men jeg har vært på en helaften der med fiiin musikk og greier. Konserten var faktisk sykt bra, han sang klokkerent live. I tillegg var han skikkelig morsom, likte at han snakka mellom sangene sine og fortalte hvordan han ble kjent osv. Han sa blandt annet "And if anyone is here on datenight *applaus*, I've set you up pretty good for the rest of the night ;)" osv hahah. Det ble ikke så mange bra bilder fra selve konserten, prøvde heller å nyte det, menmen. Det var en bra kveld!! Også har jeg smellt sammen en knakanes video for å vise hvordan det var! Jeg filma bare litt innimellom, så den filmen er bare en oppsummering da. Har ganske dårlig nett her i leiligheten, så jeg klarte ikke å legge den ut på youtube :( Menmen, får håpe jeg får det til etterhvert..
Den ene kvelden på surfcamp hvor alle drakk og det var opphold, bestemte vi oss for å dra ned på stranda!! Campen måtte være stille etter 22.00, noe som er litt tidlig, så da passer det jo ganske bra at stranda bare er 10 minutter unna. Det var syyykt morsomt og koselig, herregud vi hadde det så bra akkurat der og da. Den kvelden var akkurat sånn jeg håpa surfcamp skulle være. Vi bare satt der sammen og hørte på musikk, sang til sanger som alle kan, og bare hadde det gøy. Tror faktisk det var litt dansing også, hvis jeg ikke husker helt feil. 


Også er det itt morsomt at alle er fra forskjellige steder! Her er det vel 3 tyskere, 3 norske, 3 svenske og 4 fra england.


Hahah, Max og Mira ler heele tiden og er alltid glade


Andreas, tunga til Anna og meg


Duc, Ricky, Max, Andreas og Mira


Ludvig, meg, Charly aand Jakob


Digger det bildet her, haha alle gjør forskjellige ting
Seee på det koselige bildet her a

Det var one hell of a cool night etter min mening, og jeg håper det blir mange fler av de. Jeg tør til og med å håpe på en fest på stranda i sooolnedgangen, det hadde vært perfekt, eller "perf" som ungdommen bruker nå til dags. Det kommer nok til å bli med andre mennesker da, så lenge alle fra surfcamp har dratt hvert til sitt nå.

Akkurat nå slapper vi av i "leiligheten" vår som vi i dag flyttet inn i. Leilighet og leilighet, det er et rom med to senger, vask og kjøleskap osv. Så er det toalett og dusj litt lenger ned i gangen. Er houseshare, så er bare mange rom, ikke noe stue eller noe sånt. Men det er uteplass med grill osv da, så det er for så vidt ganske koselig her. Ble hvertfall det etter at vi fikk pakka ut og hengt opp litt lys osv. Vi er ca 20 min til fots utenfor byen nå, og er så mange fine gater med koselig cafeer og butikker rundt oss!! Skal få tatt litt bilder i nærmeste fremtid, ligger litt etter med blogging så lenge vi var en uke uten nett. 

Cheeeeeers!
Australsk tid: Lørdag 09.16

I går (fredag) hadde vi friday funday på surfcamp! Det betyr at alle måtte kle på seg litt andre ting enn bare wetsuiten, fordi det var den siste surfetimen vi hadde. Noen gutter hadde på seg kjole, èn hadde til og med på seg skjorte og olabukse (!!), og de fleste jentene hadde på seg bikini utenpå. Jeg syns det var skikkelig gøy, alle ble så fine og morsomme, haha. Men tror de fleste tok det av mens vi surfa da. Vi hadde litt sol også faktisk, noe vi ikke har hatt særlig mye av den siste uka. Her er gjengen:

Alle rommene var 7-mannsrom, så Anna og jeg delte rom med 5 tyske jenter.. Noe som egentlig var litt teit, så lenge de bare snakka tysk sammen omtrent hele tiden. Så derfor endte vi opp med å henge mest med guttene og jentene fra Norge og Sverige :D

Nick, den ene surfelæreren vår som jeg likte best! Anna shava faktisk halve skjegget hans, også fletta Hanne en slags dread inn i resten av det etterpå, hahaha. Var bare for moro skyld da, jeg tror og håper at han har tatt det bort nå.


Haha sykt stygt bilde av meg, ser ut som en gorilla på surfebrett. Men samma det, egentlig litt kult bilde uansett, jeg surfer jo!!


Hosè ville ta selfie, and i said why not!Hahah, Edwin, en annen surfelærer, begravde seg langt ned i bakken sånn at han ble to hoder kortere omtrent.


Solkrem er viktig vettøø, selvom det nesten ikke er sol

Noen av bildene (som feks det over) er screenshots fra videoer vi har tatt! Vi skal lage en liten film som jeg kommer til å legge ut etterhvert :D Tror det kan bli bra! Senere har jeg et innlegg med bilder fra den kvelden vi hadde en liten fest på stranda. Det er de beste minnene jeg har fra surfcamp, fordi alle bare sang og hadde det gøy. 

Cheers!
Australsk tid: Lørdag 08.50Hey! Nå har vi vært på Surfcamp i en uke uten nett, så har ikke fått oppdatert noe. Været har faktisk vært ordentlig dritt.. Det har regna og blåst masse, og sola forsvant med engang vi kom på campen haha. Men vi har hatt det sykt gøy fordet!! Hvem kan si at de har surfa i Australia i regnstorm a? Ikke mange!! Men det kan jeg!! Og Anna!! Haha, siden det har vært dårlig vær har ikke blitt så mange fiiine bilder, bortsett fra den siste dagen i går (fredag). Den siste dagen var faktisk den beste, både med tanke på været og hva vi gjorde. Det var friday funday, hvor alle måtte "kle seg ut", eller ta på seg noe annet i tillegg til wetsuiten da. Men det kommer i et annet innlegg.

Surfcamp høres kanskje chiill og deilig ut, men herregud jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli SÅ utmatta. Kroppen min har blitt ødelagt, og ikke bare èn gang. Man blir så støl i armene, beina, egentlig overalt. Har skolda av litt hud på tærne, har blåmerker OVERALT, hele hofta er full. Så det er jammen i meg god trening, spesielt når vi surfa 2 x 2timer hver dag. Men det er sykt gøy når man får det til, så er nesten verdt det!

Her kommer det litt bilder hvor vi går fra campen til stranda, som tar rundt 10 minutter. Noen av bildene er screenshots fra videoklipp vi har tatt, som vi skal lage en liten film av etterhvert! Blir nok bra :-D

Her ser det ut som at jeg sier noe syykt kjedelig til Anna:

Hahahah det er tre bilder fra en video vi tok, digger ansiktet til Anna på det siste bildet.


Wihuuu, BEVIIS


Emmelie from sweedenDere ser jo at det er ganske grått vær på bildene, men det gjorde liksom ingenting når vi hadde det så gøy. Tror hele opplevelsen av campen hadde blitt mye bedre hvis det var sol hver dag, men jeg er glad vi var der uansett. Nå kan vi jo leie oss surfebrett og surfe andre steder også, hvis vi vil det. Det er faktisk ikke så vanskelig som jeg hadde trodd, men jeg vil ikke akkurat si at det er så lett heller. Jeg klarte kanskje å reise meg opp 5/15 ganger liksom. Man må velge riktig bølge, holde balensen osv osv. Men uansett, poster et innlegg straks med alle bildene fra friday funday!! 

Akkurat nå har klokka straks runda 09 på lørdagsmorran her, stakkars meg fikk ikke sove lenger enn 7.30 gitt. Ligger en finsk fyr og snorker i senga rett ved siden av meg også.. Haha, de små gledene ved å bo på hostel<3 På mandag flytter vi til Surry Hills!!! Blir deilig å ikke være omringa av andre personer absolutt HELE tiden, haha.

Cheers!
Australsk tid: Søndag 18.10

Goxplore har lagt ut bloggen til Anna og bloggen min på siden deres, og jeg husker at jeg så gjennom en del blogger da det var jeg som skulle ned hit. Så tenkte jeg skulle lage noen innlegg som jeg savna eller som jeg hadde likt å se selv! Så det innlegget her er vel mest for de som kanskje tenker å dra ned hit. I førsten tenkte jeg at det kom til å bli vanskelig å navigere seg rundt i sentrum, men det er faktisk ganske enkelt etter min mening. Aller først burde man skaffe seg et "Opal" kort, som fungerer som et vanlig busskort man fyller opp, bare at man kan bruke det på både buss, tog OG ferge! Det trenger man virkelig om man oppholder seg i sentrum.


(Prøv å få med deg selv på et bilde så lenge du er den eneste som tar bilder......... Går greit om du bare får med froskehaka di)
Så langt har vi dratt til Bondi to ganger, og etter hva vi har sett så pleier bussen å være ganske full. Hvertfall hvis du drar rundt 11-12


Med mindre du er blind så skjønner du rimelig enkelt hvor du skal gå av bussen... Man kan ikke unngå å se stranda! Selve bussturen tar ca 15 minutter, og totaltiden vi bruker fra hostelet til Bondi er vel ca en halvtime. Kommer så klart ann på hvor mye mennesker og kø det er.


Jeg bestilte steak sandwich som var så ufattelig seig og ekkel, så måtte sende den tilbake.. Fikk lov til å bytte til hva som helst annet på menyen, så da endte jeg opp med noe myye bedre (og sunnere for den saks skyld), nemlig Cæsar salat som Anna allerede hadde bestilt. Tror Anna må følge meg når det gjelder å komme seg til og fra steder, også må jeg følge ho i matveien, haha. 

Nå i kveld skal vi pakke ned tinga våres osv, så lenge vi skal på Surf Camp klokka 9 i morgen tidlig. Tror vi skal drikke litt Goon som de kaller det her (vin på boks), kosta 10 AUD (60kr) for FIIIIRE liter hahah, sykt. Dere hjemme får kose dere med snø og dritt :) :) Det regner og tordner her da, så skal ikke skryte på meg for mye..
Australsk tid: Lørdag 18.52

Hey! Tenkte jeg skulle vise hvordan det ser ut rundt her vi bor atm, på Wakeup! hostel i Sydney. Det ligger veldig sentralt, litt i kanten av byen på en måte. Hvis vi går så tar det ca 30 minutter give or take til Circular Quay, som er plassen rett ved Opera huset. Tar vi toget (som fungerer som trikk her), så tar det oss ca 7 minutter elno. Veldig deilig at det ligger så sentralt! Nå i førsten så kommer jeg jo til å blogge mye info og om sånne ting som kanskje er kjedelig for de som ikke er vennene mine eller i familien min, men sånn blir det jo bare. Ting blir bare bedre fremover, så gleder meg til å flytte ut av hostelet og inn på vårt eget rom i Surry Hills. Ethan og Karl, våre engelske venner som vi kjente i nøyaktig èn dag (en veldig morsom dag) før de sjekka ut av hostelet, ble med oss på mækkærn i dag tidlig. Ja, vi spiste faktisk frokost på Mc Donalds i dag.. Sue us. På "baksiden" av hostelet 

Bygningen på bildet til venstre er hostelet! Alt er så fint og koselig syns jeg! Men er overraska over hvor sykt mange asiatiske butikker og restauranter det er her, det er faktisk helt sykt. Ble fortalt at hele 60% av befolkninga er asiatere??? Haha det lukter liksom kylling og nudler på nesten hvert hjørne... Og det er et sted som heter Chinatown her et sted også, men tviler faktisk på at det skiller seg så mye ut fra hvordan de "vanlige" gatene ser ut.

Uansett, Sydney er kjempe fint og jeg har ikke vist dere halvparten av hva jeg har sett enda engang. Men i dag som vi tok ferga fra Circular Quay og over til Manly, så ser vi at det er utenfor Sydney det lønner seg å bo. Ingen australenere(??) bor i Sydney, bortsett fra de som kler seg i gull og bader i penger. Så derfor har vi bestemt oss for at etter nyttår, når leilighetskontrakten vår går ut, så skal vi reise oppover øst-kysten i 2 måneder. Da kommer vi til å reise gjennom syykt mange fine og kule steder, og vi skal hoppe i fallskjerm, hoppe i strikk, rafte, holde koalaer, se en av verdens hviteste strender osv osv!! Det kommer til å bli så sykt bra. Work & Travel selskapet vi har som støtte skal hjelpe oss med å sette opp et program, så vi vet hvor lenge vi skal være hvert sted feks. Veldig greit å få hjelp med alt når man er helt alene på andre siden av verden liksom. Etter det tenker vi at skal vi reise gjennom New Zealand i en måned, etterfulgt av 7-10 dager i Fiji!!!!! Hahah, vi får nesten se hva vi har lyst til og ikke minst hva vi har råd til. 

Nå på mandag drar vi avgårde på Surfcamp i 5 dager! Vet ikke hvordan det er med internett osv der, men satser på iallefall noe form for oppdatering! I kveld skal vi bare slappe av og ordne simkort og litt forskjellige greier.. Passer bra nå som det faktisk regner, haha! Prekææs
Australsk tid: Fredag 19.30

Riktig nok var vi fremme i går da, torsdag morgen (eller onsdag kveld for dere i Norge, vi ligger ca 10 timer foran). Siden sist jeg blogga så har det skjedd så utrolig mye, haha. Vet ikke hvordan jeg skal få med meg alt engang.. Den 11-timers flyturen var helt ærlig forferdelig. Det var varmt, trangt og helt sykt ekkel mat. Så var det jo enda 9 timer fra Hong Kong til Sydney, som gikk mye lettere så lenge jeg sov nesten hele veien. Men det føltes veldig deilig å endelig være fremme da vi landa for tredje og siste gang.. Som dere sikkert vet så er det ganske strenge regler når det gjelder det å komme inn i Australia, så på flyplassen ble koffertene våres sjekka av en hund! Den var tydeligvis ikke så flink, for den oppdaga heldigvis ikke de tre kiloene med kokain jeg hadde med meg. Neida, hehe.

Etter et kvarter i bil kom vi frem til Wakeup! som hostelet vårt heter, og her deler vi rom med 2 svenske jenter, og 1 gutt fra England. Tror vi har vært heldige, for det er kjempe hyggelig mennesker! Men det er ganske trangt, og egentlig ganske slitsomt når man må ta hensyn til andre hele tiden.Jeg dibsa retten til å velge seng allerede på flyturen ned, så jeg ligger selvfølgelig i den nederste senga, mens Anna må klarte opp en mil hver gang ho skal legge seg stakkar. Og senga knirker bare man så vidt beveger på lilletåa.. Men vi overlever! De andre skulle bare ha visst hva vi gjør på rommet når de ikke er der!!! Neida, bortsett fra at Anna har fesi på putene deres hver gang de har forlatt rommet så er det ikke så ille. Neida, hahah ho hadde så klart ikke gjort det! (Det var meg)

Uansett, etter at vi hadde slappet av litt møtte vi Simen, en venn av Anna som har vært her nede i ti uker tror jeg det var, og han tok oss med på en kjapp tur gjennom sentrum for å vise oss hvordan vi kom oss til Opera huset! Det var sykt fint der nede, men faktisk ikke så fint som jeg hadde forestilt meg. Tok ingen bilder, så lenge det var dårlig vær og vi var slitne. Har jo ganske god tid på meg til å knipse noen ordentlig knakanes bilder senere. Men det var iallefall deilig å komme litt inn i hvordan gatene fungerer osv, jeg føler allerede at jeg har ganske god peilig på hvor ting ligger og hvor vi skal gå for å komme oss steder. Jeg føler meg som førerhunden til en blind dame når jeg går sammen med Anna, fordi ho klarer nesten ikke finne frem fra heisen til rommet vårt, sånn helt seriøst. Hahah, skjønner ikke hvordan det går an. 

I dag stod vi faktisk opp klokka 06.00!! Regner med at det er fordi vi har litt jetlag. Og vet dere hva vi gjorde da eller? Vi gikk til Hyde Park, jogga rundt i den og jogga hjem igjen!!! Hahah, faktisk drit stolt over at vi gjorde det. Skal prøve å gjøre det til en vane. Trenger jo ikke å være såpass tidlig hver dag, men er jo fint å bevege litt på skrotten. Vi satt ikke lenge rolig etter det heller, for vi møtte Simen igjen og gikk fra Bondi beach til Coogee beach! Det tok to timer, det var supervarmt, vi svetta som bare det, men det gjorde ingenting når det var så utrolig fint! 

Åh, see så fint! Vi skal jo tilbake hit maange flere ganger, i dag var bare for å se oss rundt og finne ut hvordan vi kom oss hit osv. Gleder meg sykt til å bade og sole meg her.

Det var masse kule fjell og steiner som jeg har aldri har sett maken til før (haha høres skikkelig nerd ut), og sykt fin utsikt hele veien.

Det er lagt opp en sti eller en slags promonade hele veien mellom strendene, og på veien kommer man innom flere strender som feks Bronte beach! Virkelig verdt gåturen, tror faktisk vi har planer om å jogge her også, så lenge vi brått har blitt supersporty.

Nå må vi faktisk forte oss litt, blogging tok lenger tid enn hva vi trodde. Vi skal ut sammen med noen på rommet vårt i dag, ned på "Side Bar" som er rett ved siden av hostelet. Skal prøve å blogge mye oftere, for hvis ikke blir det så mye å skrive i hvert innlegg. Vi har funnet ut hva vi skal gjøre de neste månedene her, så skal fortelle om det i neste innlegg tenkte jeg :-D

Cheers!


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits