I det siste har jeg begynt å tenke ekstra mye over hva jeg faktisk bruker tiden min på. Det er ikke første gangen jeg har tenkt over det, og jeg er sikkert ikke alene. Men sånn det er akkurat nå, må jeg si meg ufattelig mett på sosiale medier, og da spesielt instagram. Jeg kan bruke flere timer om dagen bare på å scrolle i feeden. Gjerne på exploreknappen, og der stopper det aldri. Ofte tenker jeg bare, hva fikk jeg ut av de timene der? Ingenting! Det hender jo at jeg blir litt inspirert av det jeg ser, noe jeg regner med er litt av hensikten med appen, men det er av kanskje 3 av 1000 bilder. Tror ikke jeg overdriver når jeg sier det engang. Det her har jeg tenkt utrolig lenge, men spesielt nå i det siste har jeg også lagt merke til at jeg føler meg dårligere pga det. Med meg selv! Nettopp fordi det er så lett å sammenligne seg selv med andre.

Jeg har alltid tenkt at jeg ikke er en av de som lar meg påvirke så veldig av kroppspress og hvordan man "skal" se ut, men nå må jeg faktisk innrømme at jeg tror jeg blir blitt påvirka likkavæl. Ofte føler jeg feks at et bilde jeg vil legge ut ikke er vits å legge ut, fordi det ikke er fint nok og verdt det. Det her har jo noe med meg å gjøre personlig også, men jeg var ikke sånn før. Jeg klarer så klart å legge ut omtrent hva jeg vil, men jeg føler det bare har blitt litt mer "press" på hva som "forventes". Jeg hater egentlig de to ordene der, press og hva som forventes. Det er fordi de brukes så mye, så ofte, med alt! Men akkurat i det tilfelle her så kommer jeg ikke på noen andre ord å bruke heller. Det er på en måte et usynlig press, et eller annet som jeg/vi ikke klarer å sette fingeren på. Men hovedpoenget mitt er forsåvidt ikke kroppspress eller presset om å være perfekt og å ha de perfekte bildene, det er hvor mye tid vi kaster bort på å se på det.

Alt toppa seg i går da jeg så en dokumentar om hvordan kvinner blir fremstilt i media. At uansett hva kvinner oppnår, uansett hvor smarte vi er og eller hva vi sier, så blir alltid fokuset retta mot hvordan vi ser ut. Hva vi har på oss, hvor fint vi er sminka, om vi har gått opp noen kilo, hvor kort skjørt vi hadde på oss osv osv osv. Så jeg bestemte meg for å bare slette hele instagram! Jeg vet ikke hvor jeg vil med det, men jeg følte at herregud nå skal jeg ikke kaste bort mer av tiden min på den ubrukelige appen, haha. Jeg føler meg rett og slett som en zombie, hvor jeg bare har blitt sugd inn i underholdningens verden, som alltid distraherer meg fra å gjøre andre ting. Andre kanskje mer viktige ting. Som å lese bøker, se dokumentarer, skrive og tegne og ja, u name it! Så jeg har bestemt meg for å være uten instagram en stund, bare for å se om jeg kanskje kan komme litt tilbake til virkeligheten igjen, og ikke bare leve på internett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så i dag kjøpte jeg meg tre nye bøker! Jeg har aldri hørt om de før, men jeg syns de var så søte. Krim og sånn typisk kjærlighetsromaner er ikke noe jeg har fått sansen for, jeg liker mer litt rare bøker som skriver om litt andre ting enn normalt, om jeg kan si det sånn. Vet faktisk ikke helt hva jeg mener selv, men ja. Målet mitt er å finne en bok som endrer synet mitt på ting. Som får meg til å innse ting, og til å tenke annerledes. Trenger ikke være groundbreaking lissom, men jeg vil få noe ut av det, lære noe. Er ikke sikkert jeg gjør det med akkurat disse tre, but who knows.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Alle tre er kjøpt på Libris, og ingen av de kosta over 200,-


Gleder meg faktisk litt til å begynne på de! Vet ikke helt om jeg skal starte med engang, fordi jeg kommer nok til å ha massevis av fritid på bilturen til spania. Så derfor kan det hende jeg sparer litt, men vi får se. Jeg har flere her hjemme jeg ikke har lest også. Sjeldent man tar seg tid til det lenger lissom, når man så lett kan underholde seg selv på telefonen. Men som nevnt, jeg skal prøve å tvinge meg selv til å gjøre andre ting i en periode nå. Spesielt se dokumentarer og lese bøker. Det er jo ikke sånn at jeg skal være helt uten sosiale medier. Jeg vil så klart holde følge med hva som skjer, snakke med vennene mine osv. Men akkurat instagram føler jeg at jeg fint kan klare meg uten. Var på snapchat istad, og nesten hver gang jeg går ut derfra går jeg automatisk inn på instagram. Jeg gjorde det istad også, men da kom jeg innpå skype isteden æ gett! Haha, måtte erstatte stedet hvor jeg pleide å ha instagram. Så det er helt klart en vanesak jeg må avvende meg! Vi får se hvordan det går.


  0 kommentarer på "Jeg føler meg som en zombie"


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits